Тристороння угода між урядом, роботодавцями та профспілками нелегітимна! (анонс)

17 вересня 2016, 12:12
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
0
108
Тристороння угода між урядом, роботодавцями та профспілками нелегітимна! (анонс)

Задля відновлення реального соціального діалогу в країні Федерація профспілок працівників малого та середнього підприємництва України подає позив до суду.

19 вересня об 11.00 в Укрінформ відбудеться прес-конференція на тему: "Соціальні гарантії громадян України під загрозою: тристороння угода між урядом, роботодавцями та профспілками нелегітимна". (Зала 1)

23 серпня 2016 року було підписано трьохсторонню Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні. 
Це була перша соціальна угода, де було чітко розділені обов’язки та відповідальність держави в особі виконавчої влади, роботодавців та профспілок. Але спільний представницький орган об’єднань профспілок не мав повноважень на повноцінне представництво профспілкової сторони. 
Тобто, в супереч думки Володимира Гройсмана, що Україна в решті отримала дієвий соціальний діалог, на який давно чекала міжнародна спільнота, наразі документ не гарантує реального захисту соціально-економічних прав та інтересів громадян України. 
Задля відновлення реального соціального діалогу в країні Федерація профспілок працівників малого та середнього підприємництва України подає позив до суду. 

Організатор: Федерація професійних спілок працівників малого та середнього підприємництва України.
Учасники: 
Вячеслав Рой, голова Федерації професійних спілок працівників малого та середнього підприємництва України, делегат від профспілок в Платформі громадянського суспільства Україна-ЄС, координатор робочої групи 5 "Соціально-трудова політика та соціальний діалог" Української Національної Платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства; 
Олег Верник, голова Всеукраїнської незалежної профспілки "Захист праці".
Анатолій В'язовченко, голова Національної профспілки арбітражних керуючих України;

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Володимир Гройсман
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.