Вболіваємо за своїх: Валерій Андрійцев – олімпійське обличчя Ірпеня

29 липня 2016, 09:37
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
191
Вболіваємо за своїх: Валерій Андрійцев – олімпійське обличчя Ірпеня
Cрібний призер олімпіади в Лондоні, ірпінчанин Валерій Андрійцев.

Україна провела олімпійську збірну в Ріо-де-Жанейро. За нагороди ХХХІ Олімпіади змагатимуться 205 українських спортсменів. Серед них і борець вільного стилю ірпінчанин Валерій Андрійцев.

Нещодавно наставник срібного призера Олімпійських ігор-2012 Валерія Андрійцева поцікавився у мене, чи має Ірпінь можливість підтримати молодого титулованого спортсмена.  Я переконаний, що у таких справах головне бажання. Якщо є бажання, то і можливість обовязково знайдеться. Ми почали не з обіцянок і моральної підтримки. А з того, що сьогодні потрібно Валерію найбільше,  –  ключів від нової двокімнатної квартири.

Так склалося, що за чотири роки столиця не змогла винагородити спортсменів, які захищали України у Лондоні. Замість традиційних квартир олімпійцям обіцяли дати земельні ділянки, проте спортсмени отримали тільки сертифікати. Але завдяки нашим партнерам спортсмен нарешті отримав житло, на яке так довго чекав. Тепер Ірпінь по праву може називати Валерія Андрійцева своїм олімпійцем.

Насправді життя Валерія уже давно міцно повязане з Ірпенем. Тут він навчався на юридичному факультеті Національного університету державної податкової служби України (зараз Університет ДФС України). Тут, на базі спортивних секцій вузу тренувався і тренується зараз. Саме будучи студентом в Ірпені, у 2012 р. хлопець повернувся з Лондона відомим на всю Україну срібним олімпійським призером. Продемонструвавши силу волі, майстерність та характер у вільній боротьбі, наш спортсмен виборов срібло у двобої з американцем.

Народився Валерій Андрійцев 1987 р. у селищі Козелець Чернігівської області. Потім сім’я переїхала до Малина, що на Житомирщині. Саме там, у дев’ятирічному віці Валерій почав займатися боротьбою. Перший тренер Андрійцева –  Анатолій Задорожний, називав його «тягучим, незручним суперником» і ще тоді передбачив, що у хлопця велике майбутнє. Тренер не помилився. Сьогодні Андрійцев бронзовий призер чемпіонату світу, срібний призер чемпіонату Європи, срібний олімпійський призер та заслужений майстер спорту України з вільної боротьби.

Попереду у Валерія важливе випробування олімпійськими іграми у Ріо-де-Жанейро. До нього спортсмен натхненно готувався усі чотири роки. Ми щиро віримо, що із сильною волею до перемоги, міцним духом, а головне, впевненістю у завтрашньому дні Андрійцев привезе в Ірпінь олімпійське золото.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Спорт,призы,сборная Украины,борець,Ірпінь,приірпіння,Олімпіада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.