Ірпінь вдвічі збільшив витрати на оздоровлення дітей

06 липня 2016, 16:36
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
1743
Ірпінь вдвічі збільшив витрати на оздоровлення дітей

Близько 900 тис. грн. виділено з міського бюджету цього року на оздоровлення дітей Приірпіння. Торік ця сума складала лише 430 тис. грн.

 Це означає, що цього літа на відпочинок за рахунок міста вирушає вдвічі більше дітей, ніж минулого року.  

В Ірпінському регіоні проживає близько 8 тисяч дітей віком від 7 до 17 років. У першу чергу, на відпочинок та оздоровлення за рахунок бюджетних коштів мають право дітки із пільгових категорій: діти-сироти, діти із багатодітних сімей, діти із малозабезпечених родин тощо. Для них путівки до санаторіїв та літніх таборів місто оплачує на 100%. Діти з інших пільгових категорій мають право на часткову оплату вартості путівки – від 20 до 50%.

На сьогодні до Служби у справах дітей та сім’ї Ірпінської міської ради  надійшло більше 350 заяв на пільговий відпочинок та оздоровлення дітей. Частина з них уже задоволена. Нещодавно група з 50 дітей повернулася із оздоровчо-відпочинкового закладу «Шаяни», що на Закарпатті. Ще 50 дітей уже відпочили у санаторії «Скадовськ» (Херсонська обл.). 10 ірпінських школярів мали активний відпочинок у наметовому містечку «Скаут-віль» (Переяслав-Хмельницький р-н). Ще по 50 дітей вирушають 11 липня насолоджуватися літом у Коблево та в санаторій «Мінерал» (Тячівський р-н).

Тішить, що діти Приірпіння мають змогу відпочивати і за кордоном. Уже 20 років поспіль місто співпрацює з громадськими організаціями, що забезпечують відпочинок наших дітей в Іспанії. Щороку діти-сироти, діти з багатодітних та малозабезпечених родин два місяці гостюють в іспанських родинах. Все фінансування на себе бере сторона, що приймає. Цього року Іспанію відвідає 120 діток Приірпіння. Третина з них уже там.

Літо саме у розпалі. Служба у справах дітей та сім’ї  Ірпінської міської ради продовжує формувати відпочинкові групи в табори Карпат та морського узбережжя. Заявки на пільговий відпочинок досі приймаються.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: бюджет,відпочинок,діти,багатодітні сім'ї,Ірпінь,діти-сироти,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.