Ми пам’ятаємо 90 роки, страйки шахтарів … вчора шахтарі, завтра науковці….

24 червня 2016, 19:14
Власник сторінки
0
20

Ми пам’ятаємо 90 роки, страйки шахтарів … вчора шахтарі, завтра науковці….

В минулому році ще попередній Уряд «Арсенія» подарував під ялиночку державний бюджет 2016 року. В листопаді та грудні 2015 року науковці заявили, що наслідками прийняття відповідного законодавчого акту буде критичне фінансування вітчизняної науки (зменшення). Можновладці пообіцяли, що повернуться до відповідного фінансування у 2016 році, під час внесення змін та доповнень до кошторису.

А вже на початку 2016 року частина науковців на собі відчули «заботу» «Арсенія» - скорочення штатних одиниць, відсутність преміювання тощо.

Сьогодні, вже  червень 2016 року, а руки народних обранців так і не дійшли до перерозподілу бюджету щодо збільшення фінансування галузевих академій наук та НАН взагалі.

15 червня 2016 року наукова спільнота, що об’єднує тисячі дослідників України, провела в крупних містах України досить чисельні акції протесту, які завершились мітингом наукової молоді, провідних вчених під Урядом. Мітингувальники вимагали – в найближчий час прийняття змін до Закону України «Про Державний бюджет ….» (відповідний проект вже зареєстрований в апараті Верховної Ради України та проходить обговорення серед народних обранців), що дозволить: 1) узгодити норми чинного законодавства (привести у відповідність фінансування наукових установ до положень ЗУ «Про наукову і науково-технічну діяльність» (оплата праці науковців та фінансування наукових досліджень); 2) підвищити соціальні стандарт (соціальний захист) науковців; 3) дати кошти «на розвиток».

Наразі науковці, тільки говорять на мітингах та чисельних зустрічах можновладців, якщо  у вересні 2016 року Верховна Рада не сприйме позицію наукової громади, будуть проводитись акції непокори та чисельні мітинги під Верховної Радою.

Ми пам’ятаємо 90 роки, страйки шахтарів … вчора шахтарі, завтра науковці….

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: фінанси,державний бюджет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.