Найбільший парк в Ірпені відкрито!

15 червня 2016, 15:14
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
2
2106
Найбільший парк в Ірпені відкрито!

Сьогодні ми здійснили те, до чого йшли більше півтора року: офіційно відкрили в Ірпені ще один парк – «Центральний». Це найбільший парк в Ірпені, його площа – 6 гектарів.

На перехресті вулиць Університетська та Чехова в Ірпені раніше була бетонна огорожа. Тепер тут парк з охайними алеями, газонами, клумбами та функціональними зонами відпочинку. При облаштуванні цієї зеленої зони, проектанти, в першу чергу, приділяли особливу увагу сімейному відпочинкові та дозвіллю дітей. У парку встановили особливий, не схожий на інші у місті, дитячий майданчик. Ще одна особливість «Центрального» – декоративний ставок.

Сьогодні на відкриття парку прийшло багато ірпінчан. Найбільше, безперечно, було місцевих мешканців. Ще півтора роки тому вони були впевнені, що тут виросте багатоповерхова забудова, адже саме це було у планах землекористувача цієї території. У компанії на руках був давно оформлений договір оренди на десятки років вперед. Якби міська рада розірвала цей договір, то будь-який суд зобов’язав би нас сплатити багатомільйонні штрафи. Але ми пішли шляхом мирних перемовин і після тривалого діалогу зупинилися на вигідних для міста умовах. Забудовник, виконуючи свої зобов’язання перед містом, віддає 2/3 території під регулярний парк, благоустрій якого бере на себе, а також будує поруч амбулаторію та дитячий садок. Під забудову залишено тільки 40 тис. кв. метрів, з попередньо запланованих 180.

18 лютого цього року на черговій сесії Ірпінської міської ради було ухвалене рішення про розробку плану території майбутнього парку, і вже наприкінці березня ми почали створювати «Центральний».

Це насправді унікальний міський парк. Наші парки ім. Правика, «Дубки», «Покровський» до реконструкції уже вважалися міськими парками, хоча й були занедбаними. А тут ми все почали «з нуля». Комунальники розчищали чагарники, проводили санітарну обрізку сухого гілля – все для комфорту, а головне, безпеки майбутніх відвідувачів зеленої зони.

Сьогодні ми ще раз довели, що Ірпінь – це вже не місце хаотичної забудови. Це європейське містечко, в якому буквально за рік створено нові парки, сквери, амбулаторії, дитячі садки, відремонтовано дороги. І особливо приємно, що це зауважують, не тільки ірпінчани, але й гості міста. Народний депутат України Юлія Тимошенко та голова європейського альянсу державно-приватного партнерства, координатор проектів ЄС Зорян Пліч – почесні гості урочистого відкриття парку «Центральний» –  теж підкреслили стрімкі темпи розвитку Ірпеня вже зараз. І ми маємо потенціал, щоб стати сильним, затишним, комфортним містом у майбутньому. Вірю, що так і буде. Дякую усім людям, які з дня у день допомагають створювати європейський Ірпінь.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,парк,детский сад,благоустройство,Ірпінь,приірпіння,благоустрій
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.