Павло Тютюнник розкриватиме таємниці голосів ірпінчан

14 червня 2016, 22:56
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
178
Павло Тютюнник розкриватиме таємниці голосів ірпінчан

18 червня до Ірпеня завітає талановитий співак, композитор, автор унікальної вокальної методики Павло Тютюнник

Творча зустріч з керівником першого в Україні Центру постановки голосу «Українське бельканто» відбудеться в Ірпінській центральній бібліотеці.

Павла Тютюнника називають «настройщиком» голосів. І раніше люди спеціально їхали на Донбас, у Макіївку, щоб маестро налаштував їхній голос. У зв’язку з ситуацією на Сході, композитор переїхав до Києва. У планах пана Павла – перенести на Київщину і свою школу «Українське бельканто». Можливо, вона запрацює саме в Ірпені.

Павло Тютюнник впевнений, що співати може кожен, що кожна людина від природи має голос і музикальний слух. А ще він говорить, що під час співу наша душа стає на місце. І разом з постановкою голосу, маестро «ставить на місце» і душі своїх учнів.

Аби осягнути таємницю ідеальної техніки видобування звуку, маестро Тютюнник віддав не один десяток років сво­го життя. Він шукав підказки у дав­ніх книгах, спілкувався з видатними співаками та їхніми вчите­лями і дійшов висновку, що природний голос є результатом не гортанного, а бронхіального дихання. Свій істинний голос людина подає одразу, тільки-но народившись.

Тренувальні вправи в школі Тютюнника тривають годинами. Це надзвичайно велика й тяжка робота – сягнути глибин людської психіки, повернути собі голос, закладений самою природою.

Вокальна педагогіка – не єдиний талант Павла Васильовича. До Києва Тютюнник привіз власну книжку«Приречені на щастя». За словами автора, ця книга для тих, хто розчарувався у житті, втратив душевні сили, заблукав і не може себе знайти. А ще вона може допомогти тим, хто хоче розкрити свій неповторний голос, проспівати світові свою пісню.

У творчому доробку композитора Павла Тютюнника понад 500 пісень і романсів на вірші класиків української, російської і світової літератури та сучасних поетів. Серед українських авторів: Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Ліна Костенко, Микола Вінграновський та інші. І це при тому, що композиторській справі він, по суті, не навчався, адже закінчив вокальне відділення Донецької консерваторії.

Я дуже радий, що наш Ірпінь приваблює таких людей, як Павло Тютюнник. Впевнений, що ірпінчани будуть теж заворожені його майстерністю та професіоналізмом. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: голос,бібліотека,Ірпінь,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.