Відомого гомеопата Тетяну Попову нагороджено за заслуги перед Ірпенем

07 червня 2016, 19:02
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
41
Відомого гомеопата Тетяну Попову нагороджено за заслуги перед Ірпенем

Цього року почесній нагороді нашого міста «За заслуги у розвитку Ірпеня» виповнюється 5 років.

За цей час було виготовлено 40 нагрудних знаків і всі вони знайшли своїх шанованих власників. У травні таку нагороду отримала наша видатна землячка Тетяна Попова.

Тетяна Попова – Заслужений лікар України, почесний президент Асоціації гомеопатів України, видатний гомеопат, учні якої працюють в Україні, Росії, Польщі, Молдові, Угорщині, Австрії, Ізраїлі. Її ім’я відоме далеко за межами України. Вона – організатор і учасник міжнародних конгресів із гомеопатії в Україні та за кордоном. За багаторічну плідну лікарську діяльність нагороджена Орденом Преподобного Агапіта Печерського ІІІ ступеня, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, орденом княгині Ольги III ступеня.

Тетяна Попова – донька нашого легендарного земляка Дем’яна Попова. Він засновник української гомеопатії. Свою кар’єру Попов почав у 30-ті роки з роботи хірурга у провінційній лікарні. Недоступність багатьох медикаментів і новітніх медичних технологій викликали інтерес лікаря до гомеопатії, що дозволяла лікування без традиційних препаратів.

Ірпінь у житті гомеопатів Попових з’явився ще до Другої світової війни. Місто подобалося їм своїм затишком і красою. І ледве не кожні вихідні вони приїжджали сюди на відпочинок. А вже у 1947 році Дем’ян Володимирович купив невеликий будинок із земельною ділянкою в Ірпені, де приймав своїх пацієнтів. Старожили досі з вдячністю та любов’ю згадують талановитого лікаря.

Батьковим шляхом Тетяна Дем’янівна пішла не відразу. Спочатку півроку було навчання на філологічному факультеті. Але батько порадив йти в медицину. І не шкодує. Працювала у Київській клінічній лікарні № 9, потім – у лікарні № 14, з 1978-го в обласній лікарні. Завдяки  ентузіазму та великим зусиллям у 1987 вона стала головним лікарем у створеній нею першій госпрозрахунковій гомеопатичній поліклініці в Україні. А у 1989-му очолила Центр Гомеопатії МОЗ України. З 1996 року керівник АТ «Київський Центр гомеопатії імені Д. В. Попова», де і нині приймає своїх пацієнтів двічі на тиждень.

При центрі вже десятки років існує Гомеопатична школа Попових, яку заснував ще Дем’ян Попов. Тут навчаються представники далекого та близького зарубіжжя. Вони вивчають основи гомеопатії, потім приїздять на курси підвищення кваліфікації. Постійно здійснюється професійний обмін знаннями школи з відомими гомеопатичними центрами західних країн, США, Канади.

Тетяні Дем’янівні виповнилося 85 років. Але навіть попри поважні літа, жінка залишається активним відвідувачем бібліотек та шанувальницею театру. Часто зустрічається з молоддю. А про свій вік говорить так: співчуваю людям, які з віком не стають добрішими, не вміють терпіти, не розуміють, що вік – це не біда, а якоюсь мірою щастя. Я не радитиму, як харчуватися, рухатися, працювати. Нехай кожний поведе розмову з собою: про своє життя, про те, що він зробив доброго i не дуже...

Тетяна Дем’янівна виховала троє синів, усі вони займаються гомеопатією, допомагають людям бути здоровими. Живе Тетяна Попова в Ірпені на вулиці імені свого легендарного батька. А сам будинок Дем’яна Попова став минулого року одним із 58-ми об’єктів культурної спадщини нашого міста.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: нагороди,Ірпінь,приірпіння,лікар
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.