День міста Ірпінь-2017 пройде в «IrpinArtHouse»

31 травня 2016, 15:48
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
2
80
День міста Ірпінь-2017 пройде  в «IrpinArtHouse»

Минулих вихідними поміж дерев у парку ім. В. Правика натягнули мотузки і за допомогою звичайних прищіпок навісили силу силенну світлин – так проходила унікальна фотовиставка «Сушка».

А вже наступного року експозиції фоторобіт і мистецьких творів можна буде побачити у сучасному виставковому комплексі «IrpinArtHouse».

Сушка – це популярний міжнародний проект з обміну фотографіями, який об’єднує людей з усього світу. Вперше така акція відбулася в Санкт-Петербурзі у 2010 році. З того часу «Сушка» пройшла в більше 100 містах світу і зібрала понад 45 000 учасників. Захід відбувається в Ірпені уже втретє і цього разу «сушити» принесли близько 300 фотографій.

Суть акції проста: ти приносиш свої фото, на звороті залишаєш власні координати і вивішуєш їх. Якщо комусь сподобалася твоя світлина, людина її бронює і забирає у визначений час. Натомість ти можеш вибрати собі світлини інших фотографів. Немає значення хто ти: професійний фотограф, аматор чи просто фотолюбитель, адже формат виставки спрямований саме на те, щоб об’єднати фотографів «різного калібру».

Переконаний, що такі події як «Сушка», надзвичайно важливі для Ірпеня в плані культурно-мистецького розвитку міста. Добре, що формати сучасних молодіжних проектів дозволяють проводити їх під відкритим небом, у парках, яких зараз у Ірпені, на щастя, вистачає. Але хотілося б, щоб ірпінська публіка мала змогу відвідувати й експозиції відомих українських та зарубіжних художників, скульпторів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва.

На жаль, сьогодні ми не маємо, де виставляти ні колекції дорогих полотен, ні професійні фотороботи, ані скульптурні композиції. Саме тому у Стратегічному плані економічного розвитку Приірпіння до 2020 року заплановано будівництво мистецького центру «IrpinArtHouse». Це буде багатофункціональний, великий за площею культурно-мистецький  комплекс, що задовольнить одразу кілька нагальних потреб міста у культурній галузі. Там ми розмістимо школу мистецтв, галерею для місцевих скульпторів, художників, фотохудожників, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, музей сучасної культури Ірпеня. Окрім цього, «IrpinArtHouse» буде великим виставковим центром для проведення всеукраїнських та міжнародних мистецьких та інших виставок чи презентацій, що дасть можливість залучати у місто значні туристичні потоки. Ми поставили перед собою завдання створити достойну альтернативу столичному «Мистецькому арсеналу» і з підтримкою ірпінчан ми це зробимо.

Зараз ми шукаємо найбільш зручне місце для розташування комплексу. Плануємо, що деякі святкові заходи до Дня міста Ірпінь 2017 пройдуть уже в «IrpinArtHouse». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: фото,фотография,проект,Ірпінь,приірпіння,фотоновости,проект "Сушка"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.