Виграний суд по Мосійчуку – перший крок до перемоги над свавіллям влади

10 травня 2016, 21:53
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
2
123

Вільного духу не скути в кайдани!


Верховний суд України сьогодні підтвердив рішення Вищого адміністративного суду щодо визнання незаконною Постанови Верховної Ради про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Це рішення чітко довело, що всі попередні процесуальні дії у справі Мосійчука були політичним свавіллям Президента Порошенка, який використовував репресивні правоохоронні органи проти Радикальної партії за її опозиційну діяльність. Зокрема, через відмову лідера партії нашої фракції голосувати за прокремлівські зміни до Конституції щодо надання особливого статусу Донбасу 31 серпня 2015 року.

Ігоря Мосійчука визнали політв’язнем більшість демократичних політичних сил не лише в Україні, а й за її межами. Відповідну заяву на сесії ПАРЄ зробив британський депутат з групи «Європейських консерваторів» Едвард Лі, засудивши незаконні методи політичної боротьби, якими користується українська влада.

Неозброєним оком було видно, у який цинічний спосіб була порушена Конституція та Регламент ВР під час політичного шоу із затриманням нашого депутата.

У той же час, Ігор Мосійчук не збирається ховатися за повернутою йому недоторканістю і планує одночасно з доведенням факту незаконності його затримання і арешту довести абсурдність усіх звинувачень в його адресу в рамках кримінальної справи.

Вкотре наголошую на тому, що з дня арешту виступаю за чисте і неупереджене розслідування справи свого однопартійця Ігоря Мосійчука і не раз застерігав від передчасних висновків у цій справі, яку намагаються використати як метод політичної розправи особисто над ним і нашою командою.

Радикальна партія застерігає Президента від спроби побудувати диктатуру шляхом залякування політичних опонентів і вимагає притягнути до відповідальності всіх винних у незаконному затриманні Мосійчука.

Вільного духу не скути в кайдани!



Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: президент,суд,ВАСУ,Радикальна партія,Олег Ляшко,Ігор Мосійчук,постанова,затримання,фракція РПЛ,Блок Петра Порошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.