Ірпінь отримав досвід розвитку самоврядування на Євроконгресі у Кракові

08 квітня 2016, 14:21
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
67
Ірпінь отримав досвід розвитку самоврядування на Євроконгресі у Кракові

Делегація Ірпеня Київської області 5-6 квітня відвідала Євроконгрес у Кракові. Ми поїхали за досвідом розвитку місцевого самоврядування і привезли додому багато ідей.

Очевидно, що для розвитку міста потрібно використовувати наукові технології, інакше ми ніколи не наздоженемо світ. 

Цього року Міністерство регіонального розвитку та Рада Європи організувала для представників місцевої влади України робочу поїздку до Польщі. Мені було приємно бачити, що нашу державу в Кракові на Другому Європейському конгресі місцевого самоврядування також представляють міські голови Житомира, Нетішина, Кам’янця-Подільського. У нас багато спільних проблем і їх рішення також краще шукати разом. Незважаючи на всі стоп-крани, Україна продовжує рухатися у західному напрямку. 

Що таке європейський шлях розвитку? Перше, що малюється в уяві – це високий рівень життя і культури, достойні зарплати, чисті вулиці, ошатні будинки, співпраця громади і влади.

Європейські країни йшли до таких результатів не один рік. Україна тільки починає свою дорогу. І я бачу в тому позитив, що ми ступаємо на протоптану стежку: маємо змогу повчитися на чужих помилках, перейняти досвід і створити у себе вдома Європу.

У цих процесах вантаж відповідальності і можливостей лягає на плечі місцевої влади і громад. Ми рухаємося до такого суспільного устрою, коли кожен зможе впливати на розвиток свого населеного пункту. І нам вже сьогодні потрібно вчитися бути відповідальними громадянами.

Цей шлях пройшов наш західний сусід – Польща. Те, що ми бачимо у них зараз, – результат великої роботи цілого народу. Тому полякам є що розказати українцям. І вони з радістю діляться інформацією.

Під час Євроконгресу у Кракові ми відвідали більше десяти панельних дискусій і сесій. Вони стосувалися різних тем: створення ефективної мережі охорони здоров’я, способи наповнення місцевого бюджету, співпраця з європейськими фондами, системи державних закупівель, наукові досягнення для розвитку суспільства та підтримка спорту.

Влада на місцях в Україні наразі отримала розламаний на дрібні частинки механізм. Перед нами розсипано купу дрібних і великих деталей. Наше завдання – в короткі терміни зібрати машину, яка буде не просто працювати на місцевому рівні, а й приведе в дію механізми інших населених пунктів. Всі разом – ми коліщата, які приводять в рух всю країну. Так я бачу роботу місцевої влади, тому як Ірпінський міський голова відчуваю велику відповідальність перед українцями. За рік ми реалізували в місті десятки проектів, котрі рухають нас до європейського рівня життя.

Що ми робимо в Ірпені? Перше – викорінюємо корупцію на усіх рівнях. І вже маємо результат. Бюджет міста збільшився в десятки разів. З минулого року ми відкрили перший центр надання адміністративних послуг на Київщині. Тому держава, в рамках децентралізації, почала нам передавати містобудівні та інші функції.

Друге – створюємо затишний простір на вулицях міста. Вже відкрито 4 парки і будуються нові. Запущено процес реконструкції місцевого водоканалу. Відбувається ремонт доріг та створення тротуарів, велодоріжок, яких в місті раніше взагалі не існувало.

Третє – будуємо нові дитячі садки і розширюємо школи. Це фундамент, на якому виросте наше нове покоління.

Ми продовжуємо розвиватися. Ірпінь готовий показати приклад для усіх невеликих містечок. У кожного населеного пункту є перспективи. Головне – не опускати рук і працювати! Колеги, привозьте з подорожей не лише магнітики, а й прогресивні ідеї для розвитку самоврядування!  

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Польша,Краков,Ірпінь,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.