«Ірпіньводоканал» за півдоби ліквідував серйозну аварію на колекторі

10 березня 2016, 13:23
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
80
«Ірпіньводоканал» за півдоби ліквідував серйозну аварію на колекторі

Учора на головному самопливному каналізаційному колекторі по вулиці Булаховського у Києві сталося два масштабні провали.

Цим колектором стічні води з Бучі, Ірпеня, Ворзеля та Гостомеля надходять на Бортницьку станцію для очищення. 

На місце аварії оперативно виїхали бригади «Ірпіньводоканалу» з Бучі, Гостомеля та Ірпеня. Одночасно працювало 30 робітників і 8 одиниць техніки. До кінця дня проблему було ліквідовано, вже о 18:00 водопостачання поновили. А сьогодні зранку на місці працює служба благоустрою.

Через аварію довелося відключити водопостачання, але ми організували завезення питної води для мешканців Ірпеня, Бучі та Гостомеля. Дитячі садки і школи також були забезпечені питною водою.

Проблеми з водопостачанням і водовідведенням – для Ірпінського регіону не нові. Колектор старий, аварійні ситуації трапляються не вперше. Тому, провівши детальну ревізію усього господарства «Ірпіньводоканалу», ми почали його масштабну реконструкцію та розбудову.

Минулого року нам вдалося провести реконструкцію колектора по вулиці Українській в Ірпені. Повністю замінили 600 метрів трубопроводу. Разом з «Київводоканалом» ми почали реконструкцію колектора по вулиці Паладіна, який виводить стічні води з Ірпеня до Бортничів.

Цього року ми будемо продовжувати капітальний ремонт системи водопостачання і водовідведення. Багато років поспіль в Ірпені активно росла багатоповерхова житлова забудова. Це спричинило значне навантаження на інженерні мережі. І на сьогоднішній день мешканці Ірпеня мають неякісну воду, низький тиск на верхніх поверхах. Для того, щоб ліквідувати ці проблеми, потрібно здійснити кільцювання мереж, замінити старі комунікації, збудувати станції знезалізнення води та додаткові резервуари.

Це багаторічний проект. Як мінімум на п’ять-сім років. Але, я думаю, що за рік-два ми проведемо невідкладні роботи і мешканці міста відчують, що якість питної води стала кращою. У першу чергу, ми хочемо, щоб тиск у мережах завжди був достатнім, і з кранів не текла брудна вода, як це інколи буває зараз.

Після реконструкції і аварій поменшає. Але зараз ми покладаємося на професіоналізм та оперативність комунальних служб. Я дякую усім людям, які доклали зусиль, щоб ліквідувати вчорашню аварійну ситуацію на колекторі. Ви молодці!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: авария,Буча,Ірпінь,приірпіння,гостомель,Ворзель
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.