В Ірпені почала роботу Муніципальна варта

04 березня 2016, 11:18
Власник сторінки
голова політичної партії «Нові обличчя»
0
86
В Ірпені почала роботу Муніципальна варта

Зберігайте спокій і набирайте 60-400. За цим номером телефону з першого березня працює Муніципальна варта в місті Ірпінь.

Тепер кожен мешканець може повідомити про незадовільну роботу комунальних служб, аварійні ситуації, порушення правил благоустрою чи заявити про хабарництво чиновників.

Муніципальна варта в Ірпені складається з двох підрозділів: служби оперативного моніторингу та служби реагування.

Служба моніторингу працює як чергова частина на першому поверсі будівлі міської ради. Тут п’ятеро співробітників збирають і опрацьовують звернення ірпінчан, а також уважно слідкують за камерами відеоспостереження.

Другий підрозділ – служба реагування – контролює стан благоустрою у місті та оперативно реагує на порушення. Підрозділ тісно взаємодіє з поліцією та державною службою з надзвичайних ситуацій. Ірпінь патрулюють два спецавтомобілі муніципальної варти для оперативного реагування на порушення.

Щодня звіт про ситуацію у місті надходить мені особисто.

За першу добу роботи Муніципальної варти на гарячу лінію надійшло п’ятнадцять звернень. Люди скаржилися на незадовільний стан зливової каналізації на вулиці Сім’ї Сосніних, порушення правил благоустрою, перебої з електроенергією, сімейні конфлікти тощо. Були й сигнали про небезпеку. Наприклад, повідомили про надзвичайну ситуацію в Гостомелі – знайдено снаряд часів Другої Світової війни. Оперативно виїхала група фахівців Державної служби надзвичайних ситуацій. Об’єкт знешкоджено.

Муніципальна варта буде реагувати не лише на комунальні проблеми, а й на адміністративні правопорушення. Якщо звернення не належить до повноважень муніципальної поліції, це не означає, що людині не допоможуть. Навпаки. Оператори швидко переадресують звернення у міліцію, МНС чи іншу відповідальну службу.

В перспективі на базі Муніципальної варти в Ірпені може утворитися Муніципальна поліція.

Дякую усім людям, які допомогли створити в Ірпені Муніципальну варту. Я впевнений, що мешканці міста позитивно оцінять роботу нової служби. І ще раз нагадую номер гарячої лінії Муніципальної варти: 60-400 зі стаціонарного. Щоб подзвонити з мобільного, потрібно додати код Ірпеня: (04597) 60-400.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: муниципальная милиция,Ірпінь,приірпіння
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.