ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗБРОЇ: ДОСВІД МОЛДОВИ.

29 лютого 2016, 15:46
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
159

Зброя – річ небезпечна і може бути корисною лише у надійних руках відповідального власника.

Кожна людина бажає ефективно захистити власне життя і свої права. Вогнепальна зброя є одним з традиційних інструментів такого захисту.

Наша країна вже давно намагається позбутися залишків "совкової" ідеології, залишаючи за собою право обирати власний шлях розвитку. Звісно, кожного з нас турбує питання, як приживеться в нашій державі закон з легалізації зброї і чи зможе він допомогти, а не, навпаки, зашкодити пострадянській країні, де ще не достатньо закоренилися демократичні традиції.

Але Україна виступає далеко не першою державою, яка має намір убезпечити суспільство доступом до зброї. Одна з перших країн, що після виходу з СРСР не побоялася легалізувати зброю, є Молдова. Близько 18 років молдовський народ має право володіти зброєю і з допомогою неї захищати свої інтереси. Звісно мова йде про психічно здорових людей без наркотичної чи алкогольної залежності, які не зашкодять суспільству. Адже алкоголь і зброя - речі несумісні і лише за умови дотримання усіх правил і процедур можна уникнути проблем, пов’язаних із небезпекою збільшення кількості збройних конфліктів і сутичок.

Після "легалізації зброї" в Молдові був відкритий єдиний державний магазин, але велика вартість «офіційної» зброї стала стримуючим фактором динаміки її продажів. Згодом конкуренція на ринку зробила  озброєння більш доступними більшості громадян.

Сьогодні Молдова є однією з найбідніших європейських держав, де економічне становище більшості населення залишає бажати кращого. Але і найбільш незалежною й захищеною від впливу "совкової" ідеології. А ринок легальної зброї Молдови функціонує згідно з найкращими світовими стандартами.

Ситуація в нашій державі є подібною, розвиток країни залишає бажати кращого. Зброя – річ небезпечна і може бути корисною лише у надійних руках відповідального власника. Тому, добре підготувавши фундамент для її легалізації, можна уникнути надмірної агресії і, одночасно, надати право громадянам почувати себе більш захищеними.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.