Бюджетні страждання

16 грудня 2015, 13:51
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
42

Проблеми наповнення державного бюджету не матимуть вирішення без застосування нових підходів

На фініші чергової бюджетної епопеї стає очевидним, що жодні податкові новації не вирішать проблеми задоволення мінімальних соціальних потреб суспільства. Більше того, проект бюджету фактично не передбачає видатків розвитку, спрямованих на підтримку базових галузей економіки. Перемагає концепція порятунку знекровленого державного організму «лікувальним голодуванням». В той же час, до 70% національного продукту розподіляється поза межами бюджету.

В умовах рамкового зовнішнього контролю українська економіка продовжує плисти за течією, що невідворотно несе нас у прірву. Енергоємність виробництва зменшується не за рахунок модернізації, а «завдяки» більш ніш 25% його згортанню. Забезпечення енергетичного балансу відбувається за рахунок стрімкого падіння цін на нафту та лояльності до українців «небесної канцелярії». Кричущі прогалини в системі національної оборони власним коштом покриває могутній волонтерський рух.

Марними є сподівання, що у горнилі чергових політичних атракціонів вигартуються політичні лідери, готові до системних змін. Тому бізнесу і суспільству варто покладатися на власні сили у налагодженні більш ефективного використання національних ресурсів. Я впевнений, що ми в Україні здатні дати життя проектам і технологіям, заснованим на принципах раціонального господарювання. Завдяки цьому можна буде віднайти додатковий фінансовий ресурс в різних галузях виробництва і торгівлі, а також дієво сприяти розв’язанню нагальних екологічних проблем на нашій рідній землі.

Тим часом, політичне шоу навколо пісного бюджетного пиріжка розгортається з новою силою… 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.