Найкращі воїни родом з України. Їм завжди вдячні земляки.

09 грудня 2015, 16:05
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
68

ми щиро вдячні загиблим і живим героям боротьби за суверенну і соборну Україну!

Радіо з Києва принесло цікаву звістку. Дослідник історії України з Лондона запропонував жителям міста Суми в умовах декомунізації назвати одну з вулиць іменем сумчанина Олександра Грекова (1875-1958). Адже у Львові така вулиця існує вже з 1991 року. Влітку 1917 року царський генерал О. Греков прийняв пропозицію Симона Петлюри залишитися в Україні. Потім він був командувачем Української Галицької Армії, військовим міністром уряду Української Народної Республіки. Взагалі у Львові у назвах вулиць увічнена пам’ять козацьких гетьманів Петра Сагайдачного, Петра Дорошенка, Івана Мазепи, Пилипа Орлика, Богдана Хмельницького, полковника Максима Кривоноса, військових діячів часів громадянської війни ХХ століття Антона Кравса, Мирона Тарнавського, командира єврейського куреня в Українській Галицькій Армії Соломона Ляймберга, учасника національного руху Юрія Горліс-Горського…Зрозуміло, що є вулиця Генерала Чупринки, названа на честь головнокомандувача Української Повстанської Армії, провідника ОУН в Україні Тараса Чупринки (Романа Шухевича). Весною зазеленіє сквер імені героя Майдану Юрія Вербицького. А ще ж є десятки вулиць, що мають імена українських героїв різних часів.

Та це все ж таки історія. А що сьогодні? У Львові до 17 грудня працюватиме фотовиставка «Час війни», що відкрилась 6 грудня, в день Збройних Сил України в Будинку офіцерів. ЇЇ ініціатор – львівська волонтерська спільнота «Книжкова сотня». В основі експозиції понад 100 фоторобіт, зроблених військовими кореспондентами в різні періоди війни на Донбасі. Згодом окремі стенди та фотоматеріали цієї виставки демонструватимуть у навчальних закладах Львова та області. Адже, як казав на відкритті командир  легендарної 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Андрій Ковальчук, сьогодні «воюють діти, які народилися за часів незалежності України… Це люди, які створюють сучасну історію нашої країни, здійснюють подвиги на фронті і в тилу».

Тому про учасників АТО дбають на різних ділянках життя. Ось громадська організація «Доступне житло Львівщини» представила першу в Україні недержавну програму будівництва квартир для демобілізованих воїнів. Типова однокімнатна квартира для учасника АТО обійдеться менше, ніж у 3,7 тисячі доларів. ГО вже допомогла збудувати  22-квартирний дім у Винниках та зводить ще два.

А виконком Львівської міської ради починає будівництво житлового будинку для учасників боїв на сході України. Вже приступають до підведення інженерних мереж і заливання фундаменту.

Як писав мислитель Вольтер, « чим страшніший тягар війни, що охоплює всі нещастя і всі злочини, тим більшою має бути наша вдячність до тих мужніх воїнів, котрі загинули, щоб дати нам щасливий світ». Додамо: ми щиро вдячні загиблим і живим героям боротьби за суверенну і соборну Україну!».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: мобілізація,Воїни,80 окремий аеромобільний полк,АТО,АТО на востоке Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.