День української писемності та мови

08 листопада 2015, 22:51
Власник сторінки
Правозахисник
0
107
Ганна Гончаренко

Державне свято


            Напередодні свята української писемності та мови, яке українці святкуватимуть як загальнонаціональне свято 9 листопада, хочу сказати наступне.
Українці, там де є повага до своєї державної мови, не там де всі говорять нею, а де є повага, ніколи не буде загрози державному суверенітету та територіальній цілісності нашої держави.
            Не так давно ми, всі переконалися, що рано чи пізно,але там де немає поваги до всього національного –існує загроза державному суверенітету. Саме тому я, поділяю ту думку, що мовне питання є, було і буде першочерговим питанням національної безпеки. На привеликий жаль на сьогодні парламент та уряд не в повній мірі працює над тим, щоб питання розвитку державної мови в публічній площині покращувалося. Не примножує поваги до державної мови і поведінка окремих високих посадових осіб зокрема, пана Авакова.
       Особисто мене, останні події вкрай обурюють … Нагадаю, що не так давно міністерство внутрішніх справ подало апеляцію до суду з вимогою скасувати попереднє рішення суду щодо зобов'язання пана Авакова вести державну діяльність українською мовою, або ж дублювати українською виступи чиновника. Власне це те, про ,що я говорила на початку свого посту , а саме про відсутність поваги до сакрального…!
        Тому, дорогі українці, закликаю Вас хто розмовляє українською та хто не розмовляє нею,але вважає себе українцем, використайте завтрашній день як чудову нагоду розмовляти на протязі дня українською. З своїми діточками, батьками , близькими , рідними, колегами. 
         Зайдіть до української книгарні та купіть українську книгу в знак пошани і підтримки українських книгарень. Долучайтеся до Всеукраїнського радіо диктанту національної єдності, як події для всіх солідарних хто любить та шанує рідне слово,хто хоче, щоб ми, українці говорили українською мовою і зберегли її для наших нащадків!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: культура,українська мова,День української писемності і мови
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.