Львівський Волонтерський Центр набирає обертів

04 листопада 2015, 15:26
Власник сторінки
Корреспондент.net
0
41
Львівський Волонтерський Центр набирає обертів

Вже більше пів року у Львові працює Регіональний Волонтерський Центр (при Благодійному фонді «Хесед Ар’є»). Головною метою створення якого, є координація діяльності волонтерів єврейської громади міста

Проект був створений за підтримки Американського єврейського об'єднаного розподільчого комітету JDC (Joint) – найбільшої єврейської благодійної організації з більш ніж віковою історією www.jdc.org. За час свого існування, Львівський Волонтерський Центр зробив багато корисних та добрих справ. Було запущено декілька довгострокових проектів, серед яких:

 

«Дорога пам’яті» – проект по вивченню і збереженню пам’яті зв’язанної з єврейською спадковістю

 

«Шабатній Гість» - відвідування членів єврейської громади з обмеженими можливостями для спільної зустрічі шабата. Також виготовлення волонтерами LVC шабатньої атрибутики необхідної для проведення церемонії Кабалат Шабат

 

«Старший брат» - робота з дітьми групи ризику які відвідують групу «Лев» (при Благодійному фонді «Хесед Ар’є») та надання допомоги в підготовці домашніх завдань. Організація дитячих свят, в тому числі святкування сезонних днів народжень дітей Бейтейну. Проект включає в себе масу невеликих добрих справ, які ми надаємо дітям.

 

«Здорово бути здоровим» – серія акцій спільно з жіночою єврейською організацією «Проект Кешер». Проект спрямований на агітацію людей вести здоровий спосіб життя.

 

«Надія» - відвідини дитячих будинків та шкіл-інтернатів у Львівській області. Організація волонтерами LVC дитячих свят для цієї категорії дітей.

 

«Чотирилапий друг» - проект займається просвітницькою і зоозахисної діяльністю, а також допомогою опікунам бездомних тварин і конкретним тваринам. Ми намагаємося об’єднати мешканців Львова, які самостійно допомагають тваринам, адже спільними зусиллями можна зробити набагато більше. До проекту долучився ветеринарний кабінет «Альфа Вет», який допомагає у реалізації поставлених цілей проекту

 

«Адаптаційний центр» - проект спрямований на допомогу людям, які приїхали з тимчасово окупованих територій України. Головне завдання, допомогти інтегруватися у нове життя у Львові, а також адаптуватися до нового середовища проживання. Проект включає в себе зустрічі-консультації з різними волонтерами-фахівцями різних напрямків, проведення спільних заходів освітного та розважального характерів.

 

Наразі йде робота над запуском таких проектів як,  Львівський Bookcrossing - організація спеціальних місць, де люди можуть обмінюватися прочитаними книжками. Нами вже була проведена робота по цьому проекту, було створено соцопитування в соцмережах яке показало, що ця тема дуже актуальна. Зараз приступили до створення книжкових шафок. Розміщення шафок буде тільки в публічних закладах.

 

А також працюємо над проектом Green Energy - Проект з розвитку культури раціонального використання енергоресурсів та інформувати, як можна зберігати енергію. Наша мета — енергетична еволюція України і виховання свідомості громадян про необхідність економити енергію, а, разом з тим, газ, воду і природний ресурс. 

 

Окрім цього, було проведено ряд поодиноких заходів та акцій.

 

На сьогоднішній день Львівський Волонтерський Центр налічує більше 70 активних волонтерів, які пліч о пліч з керівниками проектів (Олександр Назар, Олена Шегінська, Андрій Князєв) будують волонтерську культуру у Львові.

 

Нещодавно, для поліпшення роботи було створено сайт Львівського Волонтерського Центру – www.lvc.lviv.ua

 

Також варто зазначити нашого постійного інформаційного партнера @lviving

 

Окрім того інформаційну підтримку ми отримуємо від ТРК «Львів», «Вгроде.UA», «Твоє місто», Громадьске ТБ (Львів), «Львівська газета», «Львів NEWS», «Щоденний Львів», Львів online, Асоціація Благодійників України, «Львівські Новини», «Кореспондент», «Обозреватель», «Новини України», Афіша Львів, Ассоціація Єврейських Організацій та Громад України, Всеукраїнський Єврейський Конгрес, «Еврейский обозреватель», Євроазіатський Єврейський Конгрес, Київ Єврейський, Jewish News.

 

Дякуємо за постійну підтримку і допомогу. Ви наші інформаційні волонтери)

 

Та найбільша подяка волонтерам. Саме завдяки їхній доброті, безкорисливості, сміливості ми маємо такі значні результати. Щиро дякуємо кожному з Вас!


Хочеш бути волонтером? Приєднуйтесь до нас!
Lviv Volunteer Center – місце активних дій!

 

Львівский Регіональний Волонтерський Центр (БФ «Хесед Арє») (м.Львів)

+38 (093) 624-04-86 (Олександр)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Львов,евреи,Львів,волонтеры,волонтерство,євреї,волонтери
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.