Бурштинове свавілля

22 жовтня 2015, 14:24
Власник сторінки
Народный депутат Украины
0
51

Громадяни не хочуть іти на компроміс з державою

Вже тривалий час в декількох областях України точиться справжня війна між правоохоронцями та місцевим населенням з приводу незаконного видобутку бурштину. Відповідно до усталеної традиції, винуватцем у подібних конфліктах вбачають державу. І дійсно, держава не досить активно реагує на ситуацію в регіоні та зволікає з ухваленням законів щодо легалізації видобутку сировини. Це дозволило б наповнити державну скарбницю податками, а людей забезпечити роботою, задовольняючи інтереси всіх сторін.

Однак у даному випадку влада зіштовхнулася з більш серйозною проблемою - небажанням самого населення йти їй назустріч. Мешканці «бурштинових» районів виступають проти законодавчого регулювання їхньої діяльності, оскільки в «тіні» незаконні  видобувачі отримують надприбутки. Натомість офіційна зарплата їх не влаштовує. Саме тому аргумент стосовно відсутності джерел доходу населення як причини нелегального видобутку зводиться нанівець. Легалізація призведе до зменшення фактичних доходів громадян, що суперечить їхнім інтересам.  У цьому криється причина  того, що вони не бажають йти на компроміс з державою. Керуючись подібною логікою, більшість українців, які живуть на мінімальну зарплату, також повинні нехтувати нормами закону та ігнорувати правоохоронців, які перешкоджають їх справам. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.