Діти віруючих громадян зможуть отримати освіту у ліцензованих закладах

26 серпня 2015, 12:32
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
28

Сьогодні існує гостра потреба у співпраці Держави і Церкви у питаннях захисту моральних засад суспільства та виховання підростаючого покоління на основі загальнолюдських цінностей, які проповідує християнство та інші релігії.

Сьогодні існує гостра потреба у співпраці Держави і Церкви у питаннях захисту моральних засад суспільства та виховання підростаючого покоління на основі загальнолюдських цінностей, які проповідує християнство та інші релігії.

Нещодавно парламент дослухався до аргументів тих батьків, які мають право визначати, яку саме освіту вони б хотіли дати своїм дітям. Відтепер релігійні організації зможуть засновувати навчальні заклади – дитсадки, технікуми, позашкільні заклади, школи й університети, які будуть ліцензуватись і надавати освіту державного стандарту.

На практиці віруючі батьки отримали можливість надавати своїм дітям позашкільну, загальну середню чи вищу освіту поряд з вихованням, яке б відповідало їхньому світогляду і релігійним переконанням. 

Таке рішення парламентарів безумовно сприятиме формуванню відповідного світогляду наших дітей, адже весь світовий досвід свідчить про високу якість освіти у цих закладах та наявність атмосфери високої культури та взаємоповаги серед учнів.

Це пов’язано з тим, що вихованці закладів, заснованих релігійними організаціями, переважно знаходяться в середовищі віруючих та мають додаткові стимули відносно моральної поведінки, які випливають зі змісту віровчення.

Створення релігійними організаціями навчальних закладів дозволить виростити в Україні  не тільки освічених і свідомих, але й високоморальних і високодуховних громадян, що безумовно сприятиме духовному піднесенню і моральному оздоровленню української нації. 

Слід зауважити, що в Європі та США засновані церквами школи мають вже кількасот річну історію, здебільшого користуються популярністю через високу якість освіти, а в деяких країнах – отримують пряме державне фінансування.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Церква,суспільство,Людмила Станіславенко,освіта,держава,діти,навчання,покоління,Моральные ценности,якість
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.