Моя хата скраю…

06 серпня 2015, 18:53
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
1
294
Моя хата скраю…

Перекреслимо те, що про нас кажуть підступні вороги.

Недолугі, по-азійськи хитрі і підступні москалі, начебто, назавжди приписали українцям, на їх думку, притаманну рису: «Моя хата скраю, я нічого не знаю». Це свого часу підтримали київські хохли з Інституту мовознавства АН УРСР. Вони видали російсько-українськй словник у трьох томах. Про «хату» там у третьому томі (російсько-український словник.ІІІ т.-К., Наукова думка, 1968, стор. 617). Насправді, і це доведено краєзнавцями, саме оборонцям центру Європи властиво бути бійцями завжди, у будь-яких обставинах. Як приклад, згадаємо козацтво, українських січових стрільців (УСС), Українську повстанську армію (УПА). Тому для українців характерна приказка «Моя хата скраю, першим у бій вступаю». Сьогодні всі знають про добровольчий батальйон «Донбас». І про «Айдар», і «Азов». Їх хата таки стояла скраю. Саме там, де не було регулярних українських військових зєднань. І вони першими вступили в бій з агресором. А з іншого краю вже уславилися в боях бійці «Правого сектора», батальйону ОУН, «Карпатської Січі» тощо. Сотні і сотні героїв.

Зусиллями відважних волонтерів, нарешті, від внуковського державного неробства вже прокинулося і Міністерство оборони України. Не тільки бойове і харчове забезпечення поліпшує. Вже й нову форму для українських військовиків  розробило. Зникне з погонів пятикутна зірка. Символ, що не притаманний нам, а використовується державою-агресором. Замість неї буде чотирикутна зірка, яку називають сяючим хрестом, що придумали у часи правління гетьмани Скоропадського. Польове вбрання відповідатиме барвам українського ландшафту. Нова форма поєднує стандарти НАТО й особливості одягу учасників українських визвольних рухів. У ній, мабуть, вже не побачимо пузанів з майорськими і вище званнями. Це форма для справжніх мужчин, загартованих у боях з ворогом.

До тих, хто не хоче жити за московськими поняттями «русского мира», звернувся військовий комісар Львівської області Микола Садовський. Він попросив зрозуміти, що, уникаючи мобілізації, ми пускаємо у свій дім і край ворожі «гради», міни та вогнемети, терор і хаос.

Сьогодні у кожного з нас хата скраю, бо не можемо поставити хрест на подвигу Небесної сотні, знехтувати памяттю загиблих у цій війні героїв, не станемо у ряди посіпак сепаратистів. «Лише разом ми зможемо перемогти ворога», - йдеться у зверненні полковника Садовського. Він підкреслив: «Наша мета-збудувати по-справжньому демократичну, незалежну європейську, а головне-мирну країну для щасливого життя наших дітей. Для цього ми маємо перемогти. А для цього треба йти у бій. Щоб не казали кремлівські карлики, що українці нічого не знають. Адже це вони першими виступають у боротьбу за вільний край.

Перекреслимо те, що про нас кажуть підступні вороги.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Украина-Россия,армия,мобілізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.