“Апгрейд” українських міст

09 червня 2015, 14:45
Власник сторінки
0
149
“Апгрейд” українських міст

Питання імплементації інформаційних технологій в управлінні містом не в комп’ютерах, камерах чи Інтернеті – головне це бажання. Бажання керівництва і виконавців.

Кожне місто має власні здобутки у цьому напрямку. Що стосується Тернополя, то є декілька новинок, яких ще не було 4,5 роки тому.

Електронна система для голосування «Віче»

Завдяки цій системі, немає необхідності вручну підраховувати голоси під час пленарних засідань сесії, а це значно скорочує час роботи. Також  «Віче» унеможливлює фальсифікацію результату прийнятого рішення, оскільки зберігаються результати поіменного голосування.

Автоматизована система електронного документообігу


Автоматизована система електронного документообігу(АСЕДО), була введена в експлуатацію у виконавчих органах Тернопільської міської ради  в липні 2012р. За період використання системи, значно знизилися витрати на канцтовари та розхідні матеріали до оргтехніки. В загальному економічний ефект становить 28%. Крім того, скоротився час надання відповідей на звернення.
 

Для покращення комунікації тернополян з працівниками управління ЖКГ:

Розроблено сайт управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради - http://komun.te.ua . За допомогою «електронної приймальні» - тернополяни можуть інформувати працівників управління про наявні проблеми, заповнивши спеціальну форму. Також, на сайті передбачено можливість подачі показників споживання енергоресурсів та оплати за комунальні послуги.

Створено  сторінку управління  житлово-комунального господарства,   благоустрою та екології  Тернопільської міської ради у мережі «Фейсбук».

У вересні 2014 року, Тернопіль доєднався до проекту «Відкрите місто», ініціатором якого є  Фонд Східна Європа. На даній платформі (http://opencity.in.ua/),  кожний зареєстрований учасник може розміщувати повідомлення про різні недоліки, які він бачить у своєму населеному пункті.

Проект «Централізована система відеоспостереження міста»

Камери встановлені в місцях концентрації ДТП, великих площах міста, а також біля нічних розважальних закладів та магазинів. Завдяки спеціально створеному інтернет-порталу- http://webcam.te.ua/,кожен бажаючий, у режимі он-лайн  може переглядати відео з камер. Аналогів в Україні даній системі відеоспостереження немає. Кількість камер постійно збільшується. Загалом, система дозволяє під'єднувати понад 200 відеокамер одночасно

Використання інформаційних технологій в громадському транспорті

Встановлено прилади  автоматизованої системи диспетчерського управління АСДУ (на основі GPS-звязку), розроблено веб-сторінку з інформацією про рух транспорту, встановлюються прилади для автоматичного оголошення зупинок.
Pозроблено програму моніторингу руху громадського транспорту для забезпечення функціонування окремої веб-сторінки із загальним доступом до інформації про рух громадського транспору в реальному часі www.detransport.com.ua. Робота вказаної веб-сторінки призначена для створення додаткових зручностей пасажирам громадського транспорту – мешканцям та гостям міста.
Окрім того,  частина тролейбусів оснащена Wi-Fi, що особливо сподобалось учням та студентам.

Ініціатива «Відкритий бюджет»

На сайті Тернопільської міської ради у розділі «Бюджет міста Тернополя» уже розміщено графічне представлення доходів і видатків бюджету на поточний рік. Городяни можуть у вільному доступі ознайомитися з візуалізацією бюджету та надавати свої пропозиції щодо їх удосконалення, надіславши листи на електронну пошту.

Окрім того, в Тернополі за цей час запрацював Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), покликаний зменшити контакт мешканця зі службовцем, не бігати по кабінетам а отримати послугу за принципом “єдиного вікна”.

Оскільки Тернопіль місто студентське – усі паркові зони обладнанні безкоштовним Wi-Fi,  що є ще одним “бонусом” проводити дозвілля на свіжому повітрі.

Порівняно з містами країн Євросоюзу чи Північної Америки – це не багато. Але враховуючи динаміку та стан впровадження сучасних систем управління містом в Україні – ми на вірному шляху!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Тернопіль,місцеве самоврядування,електронне урядування
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.