Держава повинна створити умови аби навчатися в Україні стало престижно

17 листопада 2014, 13:26
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
24

Українське студентство — це майбутнє країни.

Українське студентство — це майбутнє країни.

Зрілі в розумовому і моральному відношенні,  з впевненим стійким світоглядом, рішучі, самостійні – наші студенти є активними учасниками політичного життя України, рушійною силою змін у суспільстві.

Саме студентські протести  виявились детонатором Революції Гідності, стали провідною силою у боротьбі за світле майбутнє.

І щоб належним чином забезпечити це майбутнє, держава повинна виробити реалістичну, збалансовану, виважену політику стосовно молодого покоління. Тому потрібно детальніше вивчати студентство, приділяти більше уваги  його цілям і його потребам.

А потребують вони, насамперед, якісної освіти.

На жаль, на сьогоднішній день система освіти в Україні залишає бажати кращого. У вітчизняних навчальних закладах поширене таке явище, як корупція. Вартість освіти не відповідає її якості. Українським спеціалістам важко конкурувати з зарубіжними колегами на світовому ринку праці.

Тому часто українські студенти прагнуть здобути освіту за кордоном. Наприклад, у Польщі,  де навчання може обійтися значно дешевше, ніж в Україні, до того ж з’являється реальна можливість працевлаштуватись у країнах європейського простору, а також за його межами.

Таким чином, одним з основних завдань держави є створення в країні такої системи освіти та таких умов для студентів, аби навчатися в Україні стало престижно. Щоб наші студенти не виїжджали за кордон у пошуках кращої долі, а навчалися і працювали у своїй державі, розвиваючи її потенціал.

Тому, насамперед, варто зробити українську освіту більш якіснішою, викорінити корупцію, докласти всіх зусиль для того, щоб українські спеціалісти були забезпечені робочими місцями на своїй Батьківщині, а також були конкурентоспроможними на світовому ринку праці.

І сьогодні, у Міжнародний день студента, вітаючи українських студентів з цим прекрасним святом, я бажаю їм мирного неба, сонячних днів, наповнених радістю і успіхами.

Дорогі студенти, нехай ніколи не вичерпається ваш студентський запал, нехай ніщо не затьмарить вашої віри у краще майбутнє.

Залишайтеся і надалі такими ж мудрими, рішучими, впевненими у своїх силах. Адже саме ви творите історію нашої держави.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: суспільство,трудоустройтсво молодежки,день студента,молодой специалист,Людмила Станіславенко,освіта,держава,вища освіта,молодёж,Українська освіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.