"Захист праці": пікетування офісу телеканалу «Jewish News One»!

20 червня 2014, 18:07
Власник сторінки
всеукраїнська незалежна профспілка
0
125

Велике прохання до українських медійників – проявити солідарність зі своїми колегами по цеху!!!

Співробітникам телеканалу Коломойського та Рабіновіча

вже більше трьох місяців не платять зарплату


У понеділок, 23 червня, об 11:00 за адресою: Київ, вул. Мечникова 14/1 відбудеться пікет працівників телеканалу Ukraine News One з вимогою погашення заборгованості із заробітної платні.

Майже 80 співробітників телеканалу Ukraine News One (колишній Jewish News One), багато з яких об”єдналися в незалежну профспілку “Захист праці”, вже понад три місяці не отримують заробітну платню. Засновниками телеканалу є бізнесмен Вадим Рабінович та теперешній голова Дніпропетровської ОДА         Ігор Коломойський.

Впродовж двох місяців, починаючи з березня поточного року, керівництво каналу відверто ігнорувало запити щодо причин затримки зарплати і термінів погашення заборгованості й уникало контакту із трудовим колективом. На початку квітня на каналі було проведено ребрендінг і скорочено частину працівників, проте фінансові питання залишилися нез’ясованими.

7 травня з колективом зустрівся Вадим Рабінович. Він повідомив, що передав свою частину активів телеканалу у власність підприємця Ігоря Коломойського, а відтак усі претензії до себе вважає безпідставними. Рабінович також наголосив, що за ситуацію, яка склалася в компанії, а також за її подальшу долю відповідає виключно чинний голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

11 червня 2014 року заступник голови ради директорів ТОВ “АППІА” (Jewish News One / Ukraine News One) Валентина Мала скликала термінову нараду, на якій повідомила, що телеканал остаточно припиняє свою роботу. Цього ж дня з кабінетів вилучили обладнання, а робочі приміщення телеканалу опломбували.

Незалежна профспілка “Захист праці” вже звернулася до Генеральної Прокуратури України, МВС та Державної Інспекції України з питань праці щодо неправомірної затримки заробітної платні та грубого порушення прав співробітників телеканалу UN1 і звертається до колег-журналістів із проханням висвітлити пікет і допомогти поширити цю інформацію.


Довідка:

Jewish News One – телеканал єврейських новин із цілодобовим мовленням двома мовами (англійською та російською) і власними корпунктами в Брюсселі, Тель-Авіві, Вашингтоні, Парижі, Лондоні та Києві. Співвласники каналу – Ігор Коломойський і Вадим Рабінович. Існував до кінця березня 2014 року.

Ukraine News One – світовий телеканал новин про Україну та українську діаспору. Був заснований у квітні 2014 року, вів мовлення англійською та російскою мовами до свого фактичного закриття 11 червня.


Контакти:

Із питань висвітлення пікету співробітників UN1 звертатися до голови профспілкового комітету “Захисту праці”

Шпаковський Євгеній - (096) 566 88 29 / (063) 042 22 68


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Коломойский,профсоюз,Вадим Рабинович
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.