На отриманні віз до Польщі заробляють шахраї

17 червня 2014, 09:23
Власник сторінки
0
99

Щоб легально виїхати на заробітки за кордон, потрібно отримати візу. Для цього в обласних центрах України консульствами деяких країн відкрито офіційні пункти прийому візових анкет.

Щоб легально виїхати на заробітки за кордон, потрібно отримати візу. Для цього в обласних центрах України консульствами деяких країн відкрито офіційні пункти прийому візових анкет. Але останнім часом подати заявку до такого консульського пункту практично неможливо, тому що створюються штучні бюрократичні перешкоди. В результаті за додаткові 100 — 500 євро візи "роблять" певні нелегальні посередницькі структури, тобто, діє шахрайська схема позачергового оформлення документів. Житомирянин Юрій Градовський, отримавши з Польщі всі необхідні документи для легального працевлаштування, на протязі трьох місяців  не має змоги виїхати за кордон, тому що не може оформити візу — в Житомирі у консульському пункті прийому візових анкет його не обслуговують, посилаючись на велику кількість бажаючих. Таким чином створено сприятливі умови для функціонування шахрайської схеми, коли спритні ділки, маючи неофіційні «ділові» стосунки з консульськими структурами, перебрали на себе оформлення документів для отримання віз.

Чиновники Міністерства закордонних справ України радять скаржникам звертатись до міліції і не втручаються у ситуацію, чим фактично сприяють шахраям. А на місцях, наприклад на Житомирщині, де продовжують діяти сбушно — міліційно — прокурорські банди, звертатись нікуди.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Польша,Визы,мошенничество
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.