“Ми, політики…”

08 червня 2014, 12:28
Власник сторінки
0
90

Чому в Україні немає футурологів?

“Дуракам закон не писан, если писан, то не читан, если читан, то не понят, если понят, то не так…”. Пригадалось це вкотре після споглядання та, головно, отримання втіхи від сказаного запрошеними Шустером до його лайфівської студії для роздягання. Саме телешоу – у режимі реального часу – якнайкраще “знімають одяг” з тих, для кого самопіар вже став таким же життєво необхідним, як філіжанка вранішньої кави, й роблять голими цих “королів”: від “нєгодяя Нєстора” (визначення його бізнес-сусіди – на Чернігівщині – Миколи Рудьковського) до очільника “Громадянської позиції”, який обіцяв здати депутатський мандат, проте пригадав, певне, що є господарем свого ж слова: сам його дав, сам же й забрав. За це тележурналістам – респект та наше їм з китицею! 

Коли згаданий “нєгодяй” промовляє у Шустера: “Ми, політики…” – думаєш не про те, що ця професія є другою з двох найдавніших (яка, проте – за Рейганом – майже нічим не відрізняється від першої), а саме про “українське забарвлення” цього визначення. Бажаючі простежити життєвий шлях цих героїв можуть зробити це, не напружуючись (Інтернет їм у поміч!), і з’ясувати, що чи не всі вони “мають” відповідну “політологічну освіту”: від причетності (подеколи безпосередньої) до ОЗУ до участі в розпилі бюджетних коштів в особливо великих розмірах, від регулярних й немалих “подяк” за журналістську “джинсу” до такої ж “вдячности” за “кнопкодавство” в Верховній Раді, від… (продовжити ряд – Ваше право, читачу).

“Можна любити Україну до глибини свого серця, а можна – до глибини своєї кишені”. Сказане Чикаленком більше  століття тому як ніколи актуальне для України сьогоденної, коли навіть головний “люстратор” (на своїй сторінці в ФБ) дякує тещі за розуміння й терпіння, завважуючи, що “міг стати доларовим мільйонером, проте не став”. Подиву гідний “подвиг”!

У лавах Світової асоціації футурологів – 12 тисяч членів. З того у США – 3 тисячі (у тому й кілька українців). В Україні ж – жодного. Чи не тому, що вони не потрібні сьогоденним “політикам”? 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.