АП ініціює міжвідомчу комісію з повернення з-за кордону коштів

08 травня 2014, 22:48
Власник сторінки
0
13

Адміністрація Президента України ініціює створення міжвідомчої комісії по поверненню державі коштів, одержаних та виведених за кордон внаслідок корупції. Про це повідомляє прес-служба в.о. глави держа

Згідно з повідомленням, комісію, за попереднім погодженням з прем'єр-міністром, планується створити при Кабінеті міністрів України. До її складу увійдуть представники Адміністрації Президента України, правоохоронних органів, які здійснюють розслідування відповідних справ, працівники Міністерства юстиції та фахівці міжнародного права.

Як пояснила керівник Міжвідомчої робочої групи з питань антикорупційного законодавства Олена Тищенко, потреба у створенні спеціальної комісії викликана тим, що українське законодавство в сфері боротьби з корупцією не відповідає сучасним нормам міжнародного права, тому повернути вкрадені колишніми держчиновниками кошти силами одних лише правоохоронних органів практично неможливо.

"Зазначена Міжвідомча комісія необхідна для того, щоб Україна максимально швидко і ефективно скористалася усіма можливими механізмами кримінального та цивільного процесу, міжнародних угод, законодавства інших країн для повернення до державного бюджету вкрадених корупціонерами коштів. Така комісія може працювати до створення Національної служби протидії корупції, яка отримає повноваження, необхідні для ефективного ведення діяльності з повернення таких коштів. Нині ці функції розподілені між різними органами державної влади", - йдеться в повідомленні.Нагадаємо, наразі в країнах Євросоюзу вже заморожені значні активи відстороненого Верховною Радою Президента України Віктора Януковича, членів його сім'ї та близького оточення у рамках розслідування справ про розкрадання українських державних коштів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.