Правда про "американську і швейцарську" справи Лазаренка

05 листопада 2013, 09:21
Власник сторінки
Тимчасово непрацюючий
0
420

Коментар Сергія Лещенка, який повністю розвінчує брехню ПР

Вчора у себе на ФБ відомий український журналіст Сергій Лещенко написав (при цьому я свідомо не надаю жодного слова коментаря, хоча із його тлумаченням подій 2003 року категорично не згоден):


"Сьогоднішній день можна вважати поворотним у історії Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Банкова, шукаючи способи уникнути прийнятного для Європи сценарію звільнення Тимошенко, вигадала мильну бульбашку про кримінальну справу проти Тимошенко в Швейцарії та США. А придворний політтехнолог Кость Бондаренко озвучив її у блогосфері.

На відміну від Бондаренка, я трохи вивчав і американську, і швейцарську справи Лазаренка. Отже, Лазаренко був засуджений у Швейцарії та США за відмивання коштів. У Швейцарії - 10 мільйонів франків, у Америці - 22 мільйонів доларів. І все. Про жодні 200 мільйонів не йдеться.

Є арештовані 250 мільйонів доларів грошей Лазаренка в офшорних зонах, але цей цивільний процес триває у Вашингтоні вже 10 років, а уряд України вчасно не подав претензію на ці гроші та не може вважатися потерпілим у справі. Коли буде винесено вирок щодо цих 250 мільйонів, сказати не може ніхто. Дружина Лазаренка прогнозує ще 10 років слухань. В разі позитивного вердикту гроші конфісує уряд США.

Минулого тижня зустрічався зі спецагентом ФБР, який розслідував кримінальну справу Лазаренка в Америці. Я поки не маю права розголошувати його прізвище, але сподіваюсь, що він отримає дозвіл від свого керівництва. Отже, за словами агента ФБР, "Тимошенко не порушувала американські закони, тому проти неї не було справи у Америці".

Єдиний раз Тимошенко порушила американський закон, це коли в 2003 році відмовилася свідчити у справі Лазаренка та протягом трьох років боялася в"їхати до США. Але це питання було вирішено ще в 2006 році на її повторному допиті.

Так само ніколи Тимошенко не переказувала гроші на рахунки Лазаренка у Швейцарії. Всі рахунки Лазаренка у Швейцарії поповнювалися транзитом через рахунки Петра Кириченка. Тому вони і були вдвох засуджені за відмивання коштів.

Історія з ініціюванням справ проти Тимошенко у Швейцарії та США - це піар-сценарій, метою якого є вигадування псевдо-юридичних аргументів для відмови Партії регіонів голосувати за компромісний законопроект. Після чого Угода про асоціацію може бути забута до зміни президента в Україні...
https://www.facebook.com/leshchenko.ukraine?ref=ts&fref=ts"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.