Ми співали на його могилі

10 вересня 2013, 13:03
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1166
Ми співали на його могилі

І навіть холодний московський вітер затих, щоб не заважати Довженкові слухати своїх земляків

Олександр Довженко - це наш великий геній, він наче Шевченко, але в кінематографі. Гірко і сумно, що всупереч волі Олександра Петровича поховали його у Москві. Для мене справа честі - повернути на Україну прах Довженка і перепоховати в його рідній Сосниці на Чернігівщини, як геній кіно сам мріяв. Рано чи пізно я це зроблю.
Восени 2011 року ми з однодумцями делегацією Радикальної партії приїхали вклонитися Олександру Петровичу на Новодівичий цвинтар разом з племінником Довженка Тарасом Миколайовичем Дудком. Також я організував поїздку ансамблю "Криниченька" з Сосниці - батьківщини генія. І ми принесли на могилу яблука з Довженкового саду, і співали його улюблені пісні... Сьогодні 119-та річниця від дня народження Олександра Петровича. Помоліться за впокій його душі і шануйте свого великого співвітчизника...

Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Москва,ВР,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,Чернігівщина,Олександр Довженко,Сосниця,кінематограф,геній,Новодівичий цвинтар,"Криниченька"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.