Сьогодні набуло статусу остаточного рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко- виконуйте !

31 липня 2013, 15:08
Власник сторінки
Тимчасово непрацюючий
0
2299

Заява ВО "Батьківщина"

31 липня 2013 року набуло статусу остаточного рішення Європейського суду з прав людини за скаргою Юлії Тимошенко. В своєму рішенні найвища європейська судова інституція встановила, що Юлія Тимошенко була незаконно арештована та незаконно утримувалася під вартою внаслідок суддівського свавілля за політичними мотивами.
 
Це рішення ще раз підтвердило, що Віктор Янукович розправляється з Юлією Тимошенко як із своїм єдиним політичним конкурентом, використовуючи для цього керовані ним прокуратуру та суди. Тепер стало юридично доведеним, що Юлію Тимошенко за допомогою сфальшованих кримінальних справ протизаконно не допустили до участі у парламентських виборах, а зараз намагаються не допустити до участі в майбутніх президентських виборах, тому що вона є єдиним лідером, який може відсторонити сучасні кримінальні олігархічні клани від політичної та економічної влади в Україні.
 
Рішення Європейського суду за скаргою Юлії Тимошенко, яке сьогодні набуло чинності, відповідно до статті  46 Європейської конвенції з прав людини та Закону України «Про порядок виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», підлягає обов'язковому виконанню всіма державними органами та посадовими особами України.
 
Частина 2 статті 10 цього Закону вимагає від держави Україна «відновлення попереднього юридичного стану, який  Стягувач мав до порушення Конвенції (restitutio in integrum)». До порушення Конвенції Юлія Тимошенко була вільною людиною. Вона знову має стати такою внаслідок негайного виконання цього рішення.
 
Партія Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» вимагає особисто від Віктора Януковича виконати рішення Європейського суду. Це рішення можливо виконати лише одним єдиним способом – негайно звільнити лідера української опозиції Юлію Тимошенко, повністю реабілітувати її, повернути їй усі права та забезпечити можливість брати участь у президентських виборах 2015 року.
 
Не витримують будь-якої правової критики та є повністю абсурдними юридичні нісенітниці влади на кшталт: «Ми виконали рішення Європейського суду, прийнявши новий Кримінально-процесуальний кодекс». Ще раз нагадуємо, згідно із зазначеним судовим рішенням Юлія Тимошенко була позбавлена волі не внаслідок норм старого, поганого Кримінально-процесуального кодексу, а внаслідок прокурорського та суддівського політично вмотивованого свавілля, що протирічить як нормам старого, так і нового Кримінально-процесуального кодексу.
 
Абсурдним з правової точки зору є також твердження, що Європейським судом нібито прийнято рішення лише щодо незаконності арешту Юлії Тимошенко, а зараз вона вже відбуває покарання за вироком і тому це рішення не має ніякого значення. Ми змушені нагадати ще раз – рішенням Європейського суду встановлено, що впродовж усього судового процесу у «газовій справі» і прокурори, і суд діяли свавільно, не ґрунтуючись на законі, та були упередженими. Це означає, що вирок у цій справі був винесений політично упередженим суддею за участі політично упереджених прокурорів та повинен бути скасований. Однак під час процедури скасування незаконного рішення не можна продовжувати порушувати права Юлії Тимошенко та утримувати її в ув’язненні. Вона має бути звільнена негайно. Вчергове зазначаємо: у Віктора Януковича є для цього всі можливості.
 
Контроль за виконанням рішень Європейського суду, які набули статусу остаточного, згідно із частиною 2 статті 46 Європейської конвенції з прав людини, здійснює Комітет Міністрів Ради Європи.  У випадку невиконання державою рішень Європейського суду, відповідно до вимог пп. 4 та 5 статті  46 Конвенції, Комітет Міністрів Ради Європи має повноваження надавати державі обов'язковий до виконання перелік заходів, які необхідно вжити для виконання такого судового рішення.
 
У випадку, якщо Віктор Янукович всупереч закону відмовиться виконувати рішення Європейського суду та не звільнить Юлію Тимошенко, партія Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» звернеться до Комітету Міністрів Ради Європи з проханням примусити українську владу виконати рішення Європейського суду з прав людини в повному обсязі – негайного звільнити незаконно ув’язненого лідера української опозиції Юлію Тимошенко, повністю її реабілітувати та відновити в громадянських правах.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.