Суспільство юд

01 травня 2013, 17:01
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1914
Суспільство юд

У середу Страсного тижня згадуємо зрадництво Юди.

Ніч на середу Ісус провів у Віфанії. В домі Симона, якого Він вилікував від прокази. На раді старійшин та книжників уже було вирішено підступом схопити Христа та вбити Його. В цей час жінка, яка в Євангелії названа «грішницею», прийшла до Ісуса, що перебував тоді з учнями у домі, і намастила Його голову дорогоцінним миром.
Учням було дивно спостерігати, що Учитель дозволяє такі нераціональні розтрати. Миро можна було тоді продати більше, ніж за 300 динаріїв. Дуже великі гроші на той час. І, наприклад, роздати бідним. Звісно, вони цього не сказали вголос. Лише подумали. Але Христос зрозумів. Попросив не чіпати жінку. Сказав, що вона правильно вчинила. Приготувала Його до погребіння. Ніхто не зрозумів.
Для Юди це було останньою краплею. Можливо, стало шкода грошей, витрачених “просто так”. Можливо, розлютила безкорисна любов жінки до Господа. Так чи інакше, він пішов до первосвящеників і сказав, що готовий видати Христа. Ті зраділи. Запропонували тридцять срібняків. Якби він не взяв, було б не так прикро. Мовляв, зрадив, але ж не за гроші. "За ідею". Та Юда срібняки взяв.
Тому ми прославляємо жінку і проклинаємо зрадника. Може, вчинок першої виглядає дивно. Нераціонально. Але - щиро і з любов’ю. Вона увійшла в історію. І Христос повідомив про це учням. 
Юда теж увійшов в історію. Зараз його хочуть виправдати. Таким чином намагається виправдатися суспільство тотальних юд. Але ми знаємо, ким насправді був цей учень Спасителя. Зрадником. Найтяжчий гріх, якому немає прощення. Хтось скаже, що Петро теж відрікся. Всі учні розбіглися, лишився один, наймолодший – Іван. Тому й помер власною смертю, а не мученицьки, як інші. Однак це було проявом особистої слабкості учнів. Сильними духом Апостолами вони стали потім, коли зійшов Дух Святий. А про Юду Євангеліє чітко каже: “і ввійшов у нього диявол”.
З дияволом боротися важко. Але можливо. Якщо покладати надію на Господа і вірити в Його заступництво. Юда не повірив. Можливо, інакше ми мали би зовсім іншу історію




Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партіі
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: ВР,суспільство,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Господь,Олег Ляшко,РП,Ісус,зрадник,Юда
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.