Путін-Янукович-Власенко

08 березня 2013, 08:55
Власник сторінки
Народний депутат України
0
13241

Після зазначених подій зрозуміло, чому під час зустрічі Януковича та Путіна не було підписано жодного документу. Документи про зрив євроінтеграції не підписують.

Заяви деяких функціонерів Партії регіонів про можливість силового розблокування парламенту і, одночасно, абсурдні репліки їхніх колег про те, що саме супротив опозиції беззаконню є перепоною для ухвалення євроінтеграційних рішень – все це є нічим іншим, як реалізацією стратегії влади на зрив підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.


Саме у цьому є сутність «справи Власенка».

Висловлювання, що опозиція, блокуючи парламентську трибуну, стоїть на перешкоді прийняття ключових для європейської інтеграції України рішень – це цинічне намагання приховати справжні мотиви безглуздої провокації, вчиненої стосовно опозиційного депутата з боку влади і ВАСУ.

Влада, вносячи на розгляд Верховної Ради проекти рішень, спрямованих на виконання вимог ЄС і, одночасно, потайки готуючи позбавлення Сергія Власенка депутатського мандату, цілком розуміла, що зазначений крок зустріне рішучий опір опозиції. Відповідно, гальмуватимуться євроінтеграційні процеси, і у Партії регіонів з‘явиться чудова нагода звинувачувати у цьому власних опонентів.

Однак хочу з цього приводу заявити наступне. Шановні керманичі нинішньої влади, скільки б не було ухвалено і прийнято формальних рішень, спрямованих на виконання вимог європейської спільноти, Ваш тиск на опозицію і грубе порушення Конституції України і принципів права, зводять нанівець усі подібні дії.

Переконаний , що це Ви чудово знаєте. Переконаний і в іншому – євроінтеграцію Ви і Ваше оточення не сприймаєте, і підписанню Угоди про Асоціацію будете чинити шалений опір. Занадто відрізняються європейські цінності від тих «понять», за якими Ви живете. І знайти компроміс у цьому питанні – неможливо.

Тому ви й вдались до відвертої провокації з метою не лише остаточно зірвати процес ухвалення пакету необхідних для євроінтеграції документів, а й перекласти відповідальність за це на опозицію.

Нарешті, за ззовні гнівними заявами функціонерів Партії регіонів про перешкоду з боку опозиції євроінтеграційним процесам, все гучніше звучить справжній голос влади – погрози щодо силового розблокування парламенту.

І після цього Євросоюз буде продовжувати з Україною переговори? Звісно ж, ні. Ви це також чудово розумієте. І тому цілком готові поставити хрест у справі європейської інтеграції нашої держави. 

Після зазначених подій зрозуміло, чому під час зустрічі Януковича та Путіна не було підписано жодного документу. Документи про зрив євроінтеграції не підписують.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.