ВР зареєструвала законопроект про перевибори у 5 округах

21 січня 2013, 14:14
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
748

У Верховній Раді зареєстровано мій законопроект, яким пропонується внести ряд змін у закон "Про вибори народних депутатів", щоб у 5 проблемних округах відбулись повторні вибори.

 І відбулись вони чесно. Законопроект ми підготували разом із Юрієм Кармазіним, який, на жаль, не потрапив до нового скликання парламенту через махінації влади і хитрощі так званої опозиції. У законопроекті ми, зокрема, пропонуємо заборонити бути членами виборчих комісій особам, які причетні до фальсифікацій на жовтневих виборах у 5-ти так званих проблемних округах, а також заборонити партіям, які делегували цих осіб, висувати у комісії інших своїх представників. Ті, хто винен у тому, що де-юре неможливо встановити результат (хоча ми його знаємо - перемогли опозиційні кандидати), повинні нести відповідальність. Але якщо вони, завдяки покровительству влади, сьогодні уникли відповідальності, то таких осіб слід хоча б відсторонити від виборчого процесу.

Крім того, пропонується встановити відповідальність осіб, які своїми діями тиснуть на членів виборчих комісій, займаються підробкою документів, навмисне затягують процес підрахунку голосів або чинять протиправні дії на виборчих дільницях. Пропонуємо також заборонити міліції використовувати в день голосування та при підрахунку голосів спеціальні засоби, що приховують зовнішність - маски для обличчя, шоломи тощо.

Всі ці кроки ми робимо з метою унеможливити фальсифікації на повторних виборах, які, сподіваюся, невдовзі відбудуться, і повернути мешканцям п'ятьох округів (Київ, Київщина, Миколаївщина і 2 округи Черкащини) право мати свого -  чесно обраного представника - у парламенті.

 

Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії

http://www.liashko.ua        

http://rpl.kiev.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: ВР,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,вибори,liashko,oleg liashko
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.