На смерть Геннадія Конопльова

28 листопада 2011, 09:06
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
4674

Смерть 69-річного дончанина Геннадія Конопльова - на совісті влади!

Ця влада забрала у нього право на життя, позбавивши більш-менш людської пенсії.

Таких, як він, у країні 4 мільйони. Вони роками боролися в судах за свої права, намагаючись повернути собі те, що їм належить згідно Конституції.

Бо чинуші, які 20 років сидять у владі, не вважають за потрібне віддячити хоча б матеріально тим, хто ліквідував катастрофу на ЧАЕС. Тим, хто не шкодував життя і здоров'я, рятуючи Україну та весь світ від радіаційної загрози. Так само влада не віддавала належні за законом гроші тим, хто найбільше постраждав від вибуху в Чорнобилі.

Відколи чорнобильці довірили мені захищати їхні права, ми не раз ходили до Кабінету міністрів. Незважаючи на сльози та прокляття тисяч людей, голова уряду Азаров до нас так і не вийшов. Певно, замість серця у нього металева машинка-рахівниця грошей, які Кабмін виділяє фірмам його сина.

Мене дивує реакція Віктора Януковича. Невже він не розуміє, який потужний сплеск народного гніву він може отримати, якщо чорнобильці та інші пільгові категорії населення не отримають свої гроші?! Чи, може, Президента просто обмежує у інформації його оточення?

Хай міліція і далі відхрещується від нападу на наметове містечко у Донецьку, всі ми знаємо, що це їх рук справа. Хіба люди в демократичній країні не мають права на мирний протест? Це свавілля влади, коли б'ють чорнобильців, серед яких більшість - інваліди. Коли ламають буржуйки, якими вони захищають себе від холоду. Коли їх травлять газом та погрожують.

Смерть Геннадія Конопльова - це рубікон, який перейшла влада, витираюи ноги об Конституцію України і нехтуючи правами людини. Чорнобильці ніколи не пробачать владі смерть свого побратима. 29 листопада о 10 ранку ми знову зберемося під Кабміном і рано чи пізно змусимо уряд повернути вкрадені гроші. Люди готові до радикальних дій, бо їм немає що втрачати, адже влада забрала у них навіть надію на нормальне існування. Як людям вижити, коли їм лишили пенсії 900 гривень, а чи не кожному з інвалідів Чорнобиля треба в місяць кілька тисяч тільки на лікування.

Геннадій Конопльов з Родинського нічого не боявся. Його вже немає разом з нами. Але лишилися мільйони інших чорнобильців, хвилю протесту яких вже неможливо зупинити.

Спи спокійно, брате... Ти - Герой, який віддав життя в боротьбі!

Мої щирі співчуття рідним та близьким. Я беру на себе всі витрати на організацію похорон Геннадія Івановича. Але рано чи пізно по цих рахунках сповна сплатить влада.

 

Олег Ляшко,

Лідер Всенародного руху чорнобильців

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,Азаров,смерть,Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,влада,Всенародний рух чорнобильців,Геннадій Конопльов,Смерть Геннадія Конопльова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.