Стимули для протесту

03 листопада 2011, 08:18
Власник сторінки
Журналист
0
4976

Обурення президента можна зрозуміти, його страх - також. Надто вже хиткими виявляються всі ці металеві паркани, коли в людей є стимул їх ломати.

Неадекват - перше враження від коментарів влади щодо протестів чорнобильців під Радою. Ну які 30 тисяч? Такі пенсії в країні отримають хіба що ті, що були по інший бік паркану - в самій Раді.

Проте,не все так однозначно. Обізнані люди засвідчують, що в країні вже навіть бізнес  з»явився - «купити» через суд посвідчення та право на отримання такої допомоги і високої пенсії ліквідатора. І суд «Іменем України» за 30 вісотків від цієї суми зобов»язує пенсії перераховувати... Біля Ради були серед інших люди, які рішення судів вже мали, але грошей ще не отримали, тож стимул суттєвий і лежить він в площині доволі практичного, а зовсім не ідеаліастичного, інтересу.

Обурення президента можна зрозуміти, його страх - також. Надто вже хиткими виявляються всі ці металеві паркани, коли в людей є стимул їх ломати. 

Але от питання - чи замість того, аби виголошувати "промови обурення", не доцільніше було б подивитися глибше у проблему і побачити, так би мовити, її коріння? 

Чи не є проблемою корумпованість судів, яка лишається безперечним фактом вже через рік після судової реформи, про яку звітувала влада?

Чи не є проблемою невміння влади чітко пояснити свою позицію щодо скорочення пільг. І головне - показати приклад із себе, скорочуючи власні витрати та власні статті бюджету?

І, нарешті, чи не є проблемою економічна політика влади, через яку саме такі схеми часто стають єдиною можливістю вижити? Чи не є це проблема робочих місць та економічних стимулів? вбивання дрібного та середнього бізнесу? всього того, що стало реальністю всупереч запевненням президента, що економіку вдається витягувати із прірви.  

Без відповідей на ці питання та адекватні дії жодні додаткові  та посилені заходи безпеки не допоможуть, як паркан не зміг завадити людям підійти до дверей парламенту. 

Революція потрібна радикалам, вона не потрібна людям - це правда, і доводить її сама історія. Проте, люди підтримують революцію, коли втрачають будь-які інші можливості бути почутими та відновити справедливість. Про це варто було б пам»ятати тим, хто нині обурюється, що люди «не хочуть терпіти». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.