За війною не забути Майдан!

04 березня 2014, 12:12
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
355

Попереджаю: ми є свідками видомого затишшя

Не думайте, що Путін, коли вже почав, просто так не зупиниться. Немає жодного сумніву, що російська агентура продовжуватиме розкачувати ситуацію на Сході і Півдні України через проведення референдумів, намагатиметься створювати уявні загрози російськомовному населенню тощо. 

Проголосовані сьогодні Радою рішення про напрацювання змін до Конституції (щодо розширення прав місцевого самоврядування) і нового мовного закону є правильними. Водночас цього недостатньо для повної ліквідації загрози військової агресії проти України. Тому ми просто зобов'язані використати коротку передишку для максимальної мобілізації армії та її посилення, для прийняття рішень, які гарантуватимуть безпеку України в майбутньому. Це і відмова від позаблокового статусу, і повернення статусу ядерної держави, і обов'язкова денонсація Харківських угод про продовження російського флоту в Криму до 2043 року.

Переконаний: якщо ми, заручившись підтримкою міжнародної спільноти, не будемо діяти зараз рішуче, то ризикуємо назавжди втратити Крим і нашій країні постійно загрожувати небезпека втрати незалежності і суверенітету.

Крім того, є нагальні внутрішньополітичні проблеми, розв'язання яких вимагає Майдан і пам'ять про загиблих наших героїв. Це покарання винних у вбивствах громадян, зміна системи влади, а не лише персоналій, встановлення відповідальної, підкотрольної і підзвітної громадянам влади, рішуча боротьба з корупцією і розв'язання економічних проблем країни. Я категорично проти кредитів МВФ в обмін на продаж нашої землі, підвищення цін на газ для населення і скорочення соціальних видатків. Красти треба менше і повернути десятки мільярді доларів, які вкрали Янукович і його банда. 

А сьогодні нам пропонують з тими, хто допомагав Януковичу грабувати Україну, ледь не обмінатися "заради єднання України". По залу Ради без страху вже знову бігає Чечетов, Бондаренко, Єфремов. Завтра, як так йтиме, з'являться Царьов, Колісниченко, Олійник. Я проти єднання з корупціонерами і злодіями, які готові служити будь якій владі, аби залишитися біля корита.

Тому завдання, яке ніхто не відміняв для нової влади - повна люстрація правоохоронних органів, скасування депутатської недоторканості, закон про імпічмент президента, дострокові парламентські вибори одразу після президентських. 

Наше завдання - радикально змінити Україну і владу, щоб знову не було розчарування, як після Помаранчевої революції 2004 року.


Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.