Таємна нарада у Рибака: усі подробиці

04 лютого 2014, 17:39
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
Таємна нарада у Рибака: усі подробиці

За дорученням 15 позафракційних народних депутатів явзяв участь у нараді керівників фракцій у кабінеті Рибака

Хочете дізнатися, що насправді відбувалося за зачиненими дверима? Тоді слухайте.  Згадаю своє журналістське минуле та побуду трохи спецкором, який звітує з «гарячої точки».

Учасниками наради були: Рибак, Калетник, Кошулинський, Мірошниченко, Єфремов, Кличко, Яценюк, Мохник, Портнов, Писаренко, Турчинов, Симоненко, Жванія – та ще компашка!

Перший виступав Турчинов. Він запропонував голосувати зміни до Конституції вже завтра. За ним слово взяв Портнов, який зазначив, що зараз голосувати не можемо за зміни до Конституції, що спочатку до тексту змін має бути висновок Венеціанської зміни, лише тоді - в зал.

Після того, як я заявив учасникам наради, що єдиний вихід із нинішньої ситуації - це дострокові президентські і парламентські вибори, всі спочатку заткнулися (злякалися, злодії?), а потім здійнялася гаряча дискусія. У результаті Рибак заявив, що я заважаю конструктивно домовлятися і зажадаввід мене залишити його кабінет.

Моє загальне враження з наради - влада не збирається йти на жодні поступки. Портнов, Єфремов, Симоненко поводять себе дуже впевнено. Вони взагалі кажуть, що люди на Майдані їм не заважають. Портнов пропонує вносити зміни до Конституції мінімум до осені. Але чи буде восени 300 голосів за це? Думаю, що всі розуміють, що не буде. Це просто намагання затягнути час і випустити пар. Сподіваюся, що лідери парламентських фракцій розуміють, що просто втрачають час, намагаючись про щось домовитися з Януковичем. Я казав і кажу - це шлях у нікуди. Висновок: поки своє слово знову не скаже Майдан - нічого не буде.

 Ще одна, на мою думку, важлива деталь. На всіх переговорах Рибака з керівниками фракцій завжди присутній Вадим Новинський. Хто не знає - це вихідець з Петербурга, російський олігарх, минулого року спеціальним указом Януковича отримав українське громадянство і влітку обрався депутатом від одного з севастопольських округів. У Раді не виступив ще жодного разу, не подав жодного закону, член фракції регіонів. Здавалося б, рядовий, хоч і багатий депутат (так у нас таких через одного), а в кабінеті Рибака веде, як у себе вдома і присутній на всіх важливих нарадах. Я питаю Новинського: кого він представляє на цих нарадах? Він сміється - "Севастополь". А я думаю, що насправді Новинський - смотрящий Путіна у нашій Раді. Іншого логічного пояснення я не знаходжу. Якщо я помиляюсь, хай Новинський мене поправить.


Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.