Литвин каже, що депутатам не до чорнобильців

04 листопада 2011, 12:54
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1443
Литвин каже, що депутатам  не до чорнобильців

На сьогодні в приміщенні Верховної Ради був запланований мій брифінг як народного депутата та голови Всенародного руху чорнобильців.

Його проведенню перешкодив  особисто спікер парламенту Володимир Литвин. Він не дозволяв пройти до парламенту 15 запрошеним на брифінг чорнобильцям, представникам з різних областей.  Голова Верховної Ради заборонив керівнику апарату Верховної  Ради Валентину Зайчуку підписувати документ про перепустку для людей.

Я запросив людей для виступу, що вони особисто висловили свої вимоги до влади. Щоб це не звучало з уст політиків.  Щоб чорнобильців нарешті почули і депутати, і все суспільство. Проте Литвин не  забажав впускати простий народ.

Голова Верховної Ради  заявив мені, що депутатам  «зараз не до чорнобильців».  На мою вимогу пояснень, Литвин лише сміявся. Я спитав, куди  зникає їх посмішка, коли люди вдаються до штурму Верховної Ради? Очевидно, що простому народу інакше як без силових методів в стіни парламенту не потрапити. Керівництво Ради не залишає людям іншого шляху.

Врешті-решт мені довелося провести брифінг без запрошених чорнобильців. Тому я коротко озвучив їх основні вимоги до влади.

Чорнобильці  вимагають від Кабінету Міністрів України:

По-перше, безумовних стовідсоткових виплат в листопаді 2011 року та  в наступні місяці  призначених пенсій, в тому числі призначених за судовими рішеннями, що вступили у законну силу.

По-друге, погашення заборгованості, що виникла  у вересні та жовтні 2011 року.

По-третє, заборонити Пенсійному Фонду України здійснення перерахунок пенсій на підставі ненормативних документів.

По-четверте, передбачити в державному бюджеті-2012  коштів на виплату пенсій в повному обсязі.

По-п’яте, залучити представників громадських організацій чорнобильців до обговорення проекту закону №9127 «Про гарантії  щодо виконання судових рішень» і тільки після всіх узгоджень виносити його на розгляд парламенту.

Якщо влада не дослухається до цих вимог, люди  виставлять набагато жорсткіші.

 

Олег Ляшко

Лідер Радикально партії



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Литвин,Ляшко,Радикальна партія,Зайчук,Олег Ляшко,Пенсійний фонд,чорнобильці,бюджет 2012,радикальні дії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.