Закликаю відмінити наказ про переатестацію директорів шкіл та їх заступників

04 грудня 2013, 09:18
Власник сторінки
И.о. ректора Национального университета биоресурсов и природопользования Украины
0
308

Підтримую вимоги студентів, викладачів вишів щодо виконання владою Закону «Про основні засади внутрішньої і зовнішньої політики» щодо євроінтеграції та відставки уряду як такого, що порушує Закон.

Хоча Закон «Про вищу освіту» і вимагає від студентів відвідування занять, а навчальний процес проголошується вільним від втручання політичних партій, проте ст. 34, 39, 44 Конституції України, як Основного Закону, дають право учасникам навчального процесу, як громадянам України, право на свободу думки, вільне виявлення переконань, а також на мітинги, збори і право на страйки.Ті, хто віддав наказ бити вночі беззбройних учасників протесту, студентів, грубо порушили Закон і студентські акції протесту є адекватними на ці дії, оскільки ст. 17 Конституції проголошує захист суверенітету в інтересах всього народу.

Рішуче засуджую спроби окремих керівників вузів, Міністерства освіти і науки тиснути на студентів, позбавляти їх стипендій, погрожувати відрахуванням із-за політичної діяльності. Разом з тим, підтримую дії науково-педагогічних колективів, керівництва, студентства Києво-Могилянської академії, Київського політехнічного інституту, Університету ім. Б.Грінченка, Чернівецького національного університету та інших щодо їх участі в акціях протесту.

Також вважаю, що необхідно скасувати наказ Міністерства освіти і науки щодо проведення позачергової переатестації директорів шкіл і їх заступників, оскільки ця акція може бути активно використана місцевими органами влади для розправи з інакодумцями під час майбутніх президентських та місцевих виборів.

Закликаю владу і опозицію не забувати про учнів і студентів, молодь, всю галузь освіти і забезпечити їх необхідним фінансуванням, особливо в регіонах, де казначейство блокує рахунки бюджетних установ, що приводить до несвоєчасної оплати комунальних послуг, харчування дітей та заробітної плати працівників.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.