29 січня - річниця бою під Крутами та придушення січневого заколоту

28 січня 2011, 10:23
Власник сторінки
Політик
0
1271

Запрошую усіх на акцію Київської "Свободи", присвячену річниці бою під Крутами та придушення січневого заколоту в Києві.

Запрошую усіх на акцію Київської "Свободи", присвячену річниці бою під Крутами та придушення січневого заколоту в Києві.

Марш розпочнеться 29 січня о 13:00 на Майдані Незалежності і пройде маршрутом до Арсенальної площі, де відбудеться мітинг.

Головна ідея акції - поменше плачу про "нетямущих хлопчиків, які не знали, на що вони йдуть". Нагадаю, що в бою під Крутами "нетямущі хлопчики" ліквідували близько 300 більшовиків та затримали просування армії Муравйова. По одному вбитому окупанту на кожного - непоганий результат для "нетямущих хлопчиків".

Крім того, згадаємо про придушення січневого заколоту, який планувався як паралельний до наступу Муравйова виступ п`ятої колони в Києві. Якби заколот переміг - більшовики б отримали перемогу в пропаганді - тоді б встановлення їх влади в Києві виглядала б як "прагнення самих киян".

Але вірні українські частини подавили заколот - причому рубка була серйозна, в Києві такої інтесивності вуличних боїв у ту війну більше не було, навіть під час вступу Директорії в Київ в грудні 1918 та боїв Чорних запорожців з денікінцями у останні дні серпня 1919. Подавлення січневого заколоту - це була велика українська перемога, яку ми і відсвяткуємо 29 січня.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.