Політичний клас консервується

01 лютого 2011, 12:35
Власник сторінки
Політик
0
4087

Отже, сталося. Верховна Рада змінила Конституцію, збільшила термін своїх повноважень (і всіх місцевих рад) до 5 років і призначила дату нових виборів: парламентських - жовтень 2012, президентських - березень 2015, місцевих - жовтень 2015.

За відповідне рішення проголосувало 310 нардепів, серед них 41 НУНСівець (вся націонал-демократична свора майже) і 7 БЮТівців, не рахуючи більше 30 колишніх бютівців, які сьогодні вже позафракційні.

Мотив влади зрозумілий - маючи конституційну більшість у ВР і тотальний контроль над виконавчою гілкою та місцевими радами, навіщо їм зараз вибори? Звичайно, для них було би взагалі супер, якби ця конституційна більшість була суто регіональна і їм не довелося би годувати різних там комуністів та литвинівців вкупі з тучним стадом тушок... Але загалом ПР і так все влаштовує, зайвий ризик не потрібен.

Мотив тушок з параментської "опозиції" так само є очевидним - судячи з динаміки рівня підтримки парламентської "опозиції", а особливо повних політичних банкротів типу якоїсь-там УНП, місця у наступній каденції заброньовані лише для обраних. Всі інші пролітають. І не тільки з наступної каденції, а і взагалі з великої політики. Тому самий час задуматися про забезпечену пенсію та ще й майже два роки побути у недоторканому статусі. Що ж, хтось сумнівався, що це політичне лайно буде діяти інакше?


Чим більше псевдоеліта буде себе консервувати, тим процеси гниття будуть очевиднішими. І тим швидше бажання провести дезіфекцію стане нав`язливим для абсолютної більшості народу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.