«Українська правда» - взірець бульварної журналістики

16 лютого 2011, 13:43
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
3137

Сьогодні iнтернет-видання «Українська правда» розмістила блог свого журналіста Сергія Лещенка, в якому той повiдомляє недостовiрну iнформацiю про мій брифінг

, який 15 лютого відбувся в кулуарах Верховної Ради.

В своєму блозі журналiст стверджує,  що брифінг відбувався без журналістів, лише за участю оператора телеканала «Рада».

Не інакше, ніж провокацією,  цю публікацію  Лещенка назвати не можна.

Адже по закінченні брифінгу  я  пояснив Лещенку, чому працювала  лише  камера телеканала «Рада».  Лещенку було вiдомо, що мій повноцiнний брифінг – за присутності  десятка телекамер – як, до речі,  і  всі мої брифінги, відбувся  за годину перед тим. Однак журналісти парламентського телеканалу «Рада» не змогли бути присутніми на ньому, оскільки працювали в цей час на  засіданні Міжпарламентської Асамблеї «Україна-Польша», яке відбувалося у цей день в стінах Верховної Ради.

Тому спецiально для парламентського телеканалу я  повторив тези свого виступу.

Показово, що Сергій Лещенко, добре знаючи тему мого виступу, ні словом не обмовився про неї  у своєму повiдомленнi. Між тим я  говорив про важливi для всього українського суспільства питання   - про стан державних боргів, які на сьогодні складають майже 55 мільярдів доларів та штовхають нашу країну до боргової ями.

 На жаль, нi «Українській правді», нi її журналісту Сергію Лещенку подібні теми нецікаві. Набагато цікавішими для них є «смажені»  подробиці з життя тієї чи іншої публічної особи. А якщо таких фактів в об’єкта їхньої уваги нема – то їх просто вигадують. Власне, так і сталося з блогом Лещенка – на рівному місці була створена «сенсація», мета якої  дискредитувати мене.

Блог Сергія Лещенка, як не сумно це констатувати, яскраво демонструє деградацію «Української правди» зокрема та й усієї українськоi журналістики загалом, які, у погоні за дешевими сенсаціями та вигаданими фактами, давно забули, що ж таке справжня журналістика.

«Ланцюгові пси демократії»  за останні роки перетворилися  на «ланцюгових псів» своїх господарів,  навчившись  виконувати команду «фас»,  однак, на жаль, при цьому   розучившись порушувати по-справжньому актуальні та важливi для нашого суспільства теми.

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.