Справжнє мистецтво не допускає політкоректності

15 березня 2011, 11:50
Власник сторінки
Політик
0
3134

Українофоби у своїй маячні доходять до повного абсурду. Останнім часом просто набридло слухати скавчання деяких персонажів з приводу роману Василя Шкляра "Залишенець".

В чому тільки не звинувачували автора! "Ксенофобія", "пропаганда насилля" і навіть... "порнографія"!

Чи то з власного ідіотизму, чи то керуючись лише прагненням очорнити усе українське (або з обох цих причин) ці нікчеми прагнуть перетворити літературу і взагалі мистецтво на територію фальшивої "політкоректності". Що цікаво, ці жорсткі вимоги "толерантності" та "політкоректності" чомусь стосуються лише українців.

Що ж, доведемо ситуацію до абсурду - візьмемо класику і подивимось, як вона співвідноситься з "політкоректністю". Для почтаку порівняємо геніальну поезію Тараса Шевченка з вимогами чинного Кримінального кодексу. Виходить цікава ситуація, яка означає одне - там, де є справжнє мистецтво - політкоректності немає і не може бути. А Тарас Грогорович, жив би він зараз серед нас, не тільки не отримав би Шевченківської премії, а регулярно давав би "пояснення" представникам "првоохоронних органів". Батька нації не можна загнати в штучний формат "політкоректності".

"Микита Швачка"

«Ой не п’ється горілочка,

Не п’ються й меди.

Не будете шинкувати,

Прокляті жиди. (Стаття 161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань)

Ой не п’ється теє пиво,

А я буду пить. (Стаття 67. Обставини, які обтяжують покарання, п. 13 вчинення злочину особою, що перебуває у стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів).  

Не дам же я вражим ляхам (Стаття 161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань)

В Україні жить.

Ходім, батьки-отамани,

У Фастов в неділю

Та надінем вражим ляхам

Кошуленьку білу.

Ні, не білу, а червону...

Ходім погуляєм (Стаття 295. Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку; Стаття 436. Пропаганда війни; Стаття 294. Масові заворушення; Стаття 443. Посягання на життя представника іноземної держави; Стаття 129. Погроза вбивством;)

Та в пригоді свого батька

Старого згадаєм,

Полковника фастовського

Славного Семена.

Ходім, брати: не згинете,

Хлопці, коло мене». (Стаття 109. Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; Стаття 260. Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань; Стаття 255. Створення злочинної організації; Стаття 256. Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності;)

В Переп’яті гайдамаки

Нишком ночували.

До схід сонця у Фастові

Хлоп’ята гуляли. (Стаття 293. Групове порушення громадського порядку; Стаття 162. Порушення недоторканності житла.)

Прийди з того Межигір’я,

Наш славний Палію,

Подивися, що той Швачка

У Фастові діє!

Добре діє! У Фастові,

У славному місті,

Прокотилось ляхів, жидів

Не сто і не двісті,

А тисячі. А майдани

Кров почервонила. (Стаття 115. Умисне вбивство; Стаття 116. Умисне вбивство, вчинене в стані сильного душевного хвилювання; Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження; Стаття 123. Умисне тяжке тілесне ушкодження, заподіяне у стані сильного душевного хвилювання; Стаття 126. Побої і мордування;  Стаття 113. Диверсія; Стаття 187. Розбій; Стаття 194. Умисне знищення або пошкодження майна; Стаття 257. Бандитизм;)

А оранди з костьолами,

Мов свічки, згоріли. (Стаття 444. Злочини проти осіб та установ, що мають міжнародний захист; Стаття 178. Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків; Стаття 179. Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь; Стаття 180. Перешкоджання здійсненню релігійного обряду; Стаття 270. Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки; Стаття 2701. Умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства.)

В самім замку невеличку

Церковку святую

Не спалено. Отам Швачка

Співа «Алілуя».

Хвалить Господа, веселий, (Стаття 181. Посягання на здоров'я людей під приводом проповідування релігійних віровчень чи виконання релігійних обрядів;)

І каже сідлати

Коня свого вороного;

Має погуляти (Стаття 289. Незаконне заволодіння транспортним засобом)  

У Бихові, славнім місті,

З Левченком укупі,

Потоптати жидівського

Й шляхетського трупу. (Стаття 297. Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого)

http://deschenko.livejournal.com/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.