Заява з приводу пустих заяв

18 березня 2011, 00:12
Власник сторінки
Захищати місто. Але це не професія, а місія.
0
1609

Ми нечасто (та майже ніколи) не робимо Офіційних Заяв. Але тут ми просто не змогли стерпіти і змовчати у відповідь на такий шалений і абсолютно беззмістовний піар глави держави. Взяли і розіслали по ЗМІ наступну інформацію.

Громадянська ініціатива «Збережи Старий Київ» (ЗСК) вітає проголошення президентом Віктором Януковичем необхідності берегти від варварської забудови історичний центр Києва, потреби захищати зелені насадження від вирубок та підтримує заклики президента інформувати про вказані правопорушення компетентні органи. (Текст цих медових висловлювань тут 

"люди стоять, а дерева лежать!" (я плакаль)

Повідомляємо, що для кращого інформування ми готові надавати Януковичу інформацію в режимі реального часу, підписавши його на нашу електронну розсилку zsknews, для чого просимо його електронну адресу.

Проте ми змушені вказати на той факт, що президент сам посприяв свавіллю несумлінних забудовників, підписавши нещодавно пролобійований цими забудовниками закон «Про регулювання містобудівної діяльності». Це Віктор Янукович зробив попри бурхливі протести природозахисної та містозахисної громадськості по всій Україні, попри відкрите звернення митців та науковців до президента про ветування та відправку на доопрацювання цього закону. Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» позбавив громадськість тих останніх механізмів захисту свого середовища, за допомогою яких можна було хоч якось, вряди-годи вчиняти спротив корупційному тандему чиновників та бізнесменів.

Як можна Януковичу тепер гніватися, що в Києві вирубають сквери та забудовують історичний центр, якщо він сам створив для цього умови? 

Чи допоможе більш активне звернення громадян до Державної служби з охорони національної культурної спадщини з проханням про захист буферної зони Софії Київської, (як це закликає на робити президент), якщо ця держслужба офіційно підтримує ВСІ злочинні забудови у цій буферній зоні?

На жаль, ми не бачимо компетентності у справі захисту столиці від забудованого свавілля не те що в діях президента, але і у його словах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.