Києву потрібні вибори. І негайно

05 квітня 2011, 08:38
Власник сторінки
Політик
0
3458

Останні події у Київській міській раді вкотре засвідчили, що владна верхівка Києва остаточно вичерпала себе та нездатна до управління величезним містом на благо громади.

Де-факто недієздатний та фіктивний міський голова Черновецький; ставленик режиму Януковича "головний по Києву" Попов, якого кияни не обирали; переповнена тушками Київрада – все це свідчить про системну кризу місцевого самоврядування в місті Києві.

Сьогодні київська влада стала місцем для нескінченних кулуарних інтриг, в той час як громада позбавлена будь-яких реальних важелів впливу на ситуацію. Народовладдя в стольному граді Києві розгромлене цією ордою, як це не прикро визнавати. Киян позбавили права обирати собі владу, а провладні депутати Київради разом із тушками з Блоку Кличка, БЮТу, ГАКу та Блоку Катеринчука навіть поспішили ліквідувати у Києві районні ради. Повна відірваність влади від народу, системний дерибан, нищення історичного обличчя та екосистеми Києва, розгул рейдерства, стрімке подорожчання життя і фіктивні "громадські слухання", які все це покривають – це далеко не повний перелік того, що сьогодні стало буденністю в столиці.

На вершині київської влади зараз є два угрупування – залишки "маладой каманди" Черновецького та ставленики регіоналів на чолі з Поповим, які без жодних виборів захопили владні посади. Перше угрупування втратило залишки легітимності через безпрецедентні зловживання, а друге угрупування цієї легітимності взагалі ніколи не мало, але і зловживань не зменшило.

З глухого кута є вихід – повне перезавантаження. Київ треба звільнити і від "маладой каманди", і від узурпаторів-регіоналів. Потрібні негайні вибори міського голови та міської ради. Нова київська влада має бути справді народною – обраною народом, а не поставленою згори чиновницьким наказом. І перш за все нова київська влада має відновити в Києві народовладдя, припинити дерибан, нанести рішучий удар по рейдерству та грабіжницьким поборам киян. І тоді у Києві знову запанує дух великого і вільного міста, такий ненависний усім ординцям, ласим лише до грабунку.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.