Табачнік - не холуй, а дорогий депутат-ледар

13 квітня 2011, 09:19
Власник сторінки
Дослідницька компанія «СОЦІОПОЛІС: Social, Political & Market Research». Керівник відділу PR-послуг та інформаційного супровод
0
5368

Висвітлення журналістами правдивої інформації куди дієвіший засіб, а ніж чергвоий невдалий бойкот

Нардеп-«регіонал», акордеоніст Яків Табачнік (саме так офіційно зазначено ім’я та прізвище на сайті ВР) має усі шанси стати черговою жертвою журналістського бойкоту. Проте, навряд, це повинно його надто сильно турбувати. Як показує практика таких журналістських акцій, вони закінчуються нічим, а той взагалі перемогою «політичних хамів» над «принциповими журналістами». А ось висвітлення журналістами діяльності, чи радше бездіяльності, нардепа Табачника, яка обходить українському бюджету у сотні тисяч гривень в рік може бути куди дієвішим засобом. Як і інформування про його діяльність на інших посадах.

Вчора ЗМІ розповсюдили повідомлення наступного змісту: «Голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко закликає колег оголосити бойкот народному депутату України від Партії регіонів Яну Табачнику, який обізвав журналістів «холуями». В принципі, підтримую таку ініціативу. Але маю великий сумнів, що це матиме якісь серйозні наслідки.

Зараз найбільш пам’ятними є два журналістських бойкоти нардепам. За збігом обставин, вони також є «регіоналами». Колишній парламентарій Олег Калашников побив журналістів СТБ і за те його навіть позбавили місця у виборчому списку. Але з плином часу Калашников не просто повернувся у ЗМІ в позитивному світлі, а й став обличчям одного із останніх номерів журналу «Публичные люди»!

Мабуть, останньою показовою «жертвою» бойкоту став один із спікерів ПР Михайло Чечетов, який в іронічному тоні заперечував побиття опозиціонерів у стінпах парламенту, яке спостерігала вся країна. Простіше кажучи, у своєму непотворному стилі нахабно брехав у камери і диктофони. І що з цього бойкоту? Як був Чечетов героєм політичних ток-шоу, так і залишився. Чи може парламентські журналісти не беруть інтерв’ю та коментарів у нього? Михайло і далі виконує «чечетку» президентського фаната у провідних ЗМІ.

Візьму на себе сміливість зазначити, що відсутність корпоративної солідарності є однієї із важливих проблем вітчизняної журналістики. В такій ситуації бойкоти виглядають як помста мурахи ведмедеві у відомому анекдоті. Перший просто накакав посеред барлоги ворога, відомстивши за розгромлений мурашник…

Що напрацював нардеп Табачнік

Тому цілком доречним є питання, яке задають деякі блогери, а в якій же формі краще висловити протест заявам Якова Табачніка. Вношу свою пропозицію. Думаю, варто більш детально інформувати суспільство про діяльність «борця із холуями» нардепа-акордеоніста Табачніка. Вношу свою лепту у цю справу: за 3,5 роки роботи у нинішньому складі парламенту Яків Піневич Табачнік жодного разу не виступав, зареєстрував аж 1 законопроект про внесення змін до ЗУ "Про статус суддів" (щодо недоторканності) (2009 рік), який до того ж був знятий із розгляду. А також підготував 2 депутатські запити до Генпрокурора і Президента щодо одного питання: щодо звільнення Тиберія Дурдинця з органів СБУ за зловживання службовим становищем, контрабандну і корупційну діяльність (2008 рік).

Аж 3 напівдії за понад роки роботи Голови підкомітету з питань контролю, координації, інформаційно-аналітичного та науково-дослідного забезпечення боротьби з організованою злочинністю і корупцією Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Яківа Табачніка. При цьому жодної парламентської активності за останніх більше ніж два роки. Нічого додати: достойна діяльність народного обранця за стоні тисяч гривень народних коштів в рік! Справжній не холуй…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.