НЕ ДОПУСТИТИ РОЗКОЛУ УКРАЇНИ!

07 травня 2011, 07:04
Власник сторінки
И.о. ректора Национального университета биоресурсов и природопользования Украины
0
724

Вважаю, що ініціатива низки громадських організацій пройти із символічним стягом Перемоги вулицями міст, в т.ч. і у м.Львові, має право на життя. Стаття 39 Конституції України дає право громадянам мирно і без зброї здійснювати мирні акції, організовувати

Разом із тим ми розуміємо, що історична спадщина нашої єдиної держави України має різне трактування, а окремі сторінки її історії найгостріший присмак. Але ми єдиний народ і у нас одна держава, хоч і бачимо її ми минуле по різному. Головне, щоб ми з вірою дивились у своє майбутнє, у справедливе і щасливе завтра.

Тому звертаюсь до всіх учасників акції ще раз обміркувати свої кроки, до жителів міст, де буде вшанована хода, поставитись до цього відповідально, виважено, з розумінням, без злоби і ненависті. Адже у Індії, коли чотирьом зав’язали очі і попросили доторкнутися до тіла слона, то один взявшись за ногу, сказав що це стовп. Другий торкнувшись бивня сказав, що це спис. Третій назвав хобот змією, а четвертий торкнувшись живота, назвав його валізою. Але то був один і той слон! Цим древні індійські мудреці довели нам, що люди по різному бачать один і той же світ. У нас одна Україна, одна Батьківщина, одна земля, хоч ми і різні за поглядами.

Громадськість, політичні партії і їх очільники мусять зрозуміти всю відповідальність за свої дії і вчинки. Зрозуміло, що провладним силам хочеться і відвернути увагу людей від тотальної бідності, росту цін, безробіття. Не перший рік українських громадян Сходу і Заходу зіштовхують лобами, спекулюючи на мовних, релігійних, світоглядних проблемах. Візантійський принцип: розділяй і володарюй, діє безвідмовно.

Закликаю всіх громадян, партійців, жителів Сходу і Заходу, особливо молоді, студентів, їхніх батьків не піддаватися на провокації, а єднатися у боротьбі проти бідності, бездуховності, пограбування всіх невеликою купкою олігархів! Не даймо нас вчергове обдурити, відволікти від справжніх проблем, від наведення справжнього порядку у державі.

Світоглядні, мовні, релігійні різночитання перенесемо у цивілізаційне русло – на сторінки газет, журналів, у дискусії вчених, фахівців, політиків. Ми мусимо кожен поступитись малим, щоб виграти у більшому – у благополуччі своєї країни!

Змагаємося словами, ідеями, але не кулаками і зброєю. В Україні існує реальна загроза громадянської війни, кривавого протистояння, розколу країни на Захід і Схід. Це потрібно ворогам нашої рідної держави, це потрібне окремим політикам-дикунам! Це не потрібно нам, мої дорогі співвітчизники. Ні ворожбі! Ні ненависті! Ні розколу України!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.