Закладена Зелена алея ООН з деревовидних півоній

08 червня 2011, 18:19
Власник сторінки
Голова Благодійного Фонду «Обдаровані діти - майбутнє України», заступник голови кафедри ЮНЕСКО Дипломатичної Академії при МЗС
0
1607

Приємно, коли вдалося реалізувати проект з висадки прекрасних рослин – деревовидних півоній у Національному ботанічному саду ім. М.М.Гришка, долучившись тим самим до Всесвітньої ініціативи ООН з висадження дерев «Садимо для планети: Кампанія «Мільярд дере



Юнаки й дівчата, що пройшли програму занять, присвячену національним культурним та природним надбанням, перлинам зодчества, українській культурі та мистецтву, так перейнялися ідеєю відтворення та збереження прекрасного, що звернулися до організаторів програми з ідеєю самим долучитися до процесу творення. Згодом було вирішено приєднатися до Всесвітньої ініціативи з посадки дерев «Садимо для планети: Кампанія «Мільярд дерев», що реалізується з 2006-го року Організацією Об’єднаних Націй (ООН) по захисту навколишнього середовища – ЮНЕП. Ця організація робить чимало зусиль для збереження природи планети. Зокрема, тільки у рамках цієї кампанії представники організації та усі небайдужі висадили понад 11 мільярдів дерев по всьому світові.




Існує народне прислів’я - «людина не даремно прожила життя, якщо посадила хоча б одне дерево». Долучитися до озеленення планети та посадити свою прекрасну деревовидну півонію пришли відомі люди –  Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Олександра Кужель, Айна Гассе, Діана Дорожкіна, Костянтин Грубич, Світлана Леонтьєва, Олег Пінчук, В’ячеслав Дюденко, Євгенія Гапчинська, Антоніна Матвіенко й інші, а також, звичайно, автори ідеї – учасники Всеукраїнського культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді» (Україна 2011) World Heritage in Young Hands. Також до заходу долучилися офіційні особи: Заступник Міністра культури України Вікторія Ліснича та директор Представництва програми Розвитку ООН в Україні Рікарда Рігер. Отже, завдяки акції «Зелена алея ООН» у Національному ботанічному саду ім. М.М.Гришка висаджені 20-ть нових рідкісних видів деревовидних півоній, що відбиралися досвідченими садівниками та завозилися зі всього світу.


Прекрасну алею з 50-ти деревовидних півоній доглядатимуть вчені ботанічного саду. Скоріше за усе, зацвітуть рослини через кілька років і потішать шанувальників прекрасного  жовтим, білим і рожевим кольором.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.