Пам’ятаючи постать Євгена Коновальця.

14 червня 2011, 13:26
Власник сторінки
Голова Батьківщини Молодої
0
1553

Якось майже непомітно в Україні відбувається відзначення 120-ї річниці від Дня народження Євгена Коновальця. Зрозуміло, що для нинішньої влади Коновалець є уособленням іншої України. Він мріяв жити у вільній державі для вільних громадян і зневажав «холуїв

17 червня у Вільнюсі, в Сеймі Литовської республіки відбуватиметься конференції, присвячена Євгену Коновальцю, на яку отримав запрошення. З 1918 року він отримав громадянство Литви, оскільки не бажав бути громадянином поневоленої совєцькими окупантами держави. Для Литви українець Коновалець є героєм, який віддав своє життя за волю іншої держави – України, але сповідував ті ж цінності свободолюбства і патріотизму, які притаманні нашим побратимам у країнах Балтії.

„Українці мусять бути добрими учнями, мусять засвоювати собі знання якнайкраще, якнайосновніше, якнайбільше, щоб надолужити те, що нам пограбувала неволя” – здається найкращий заповіт, який залишив для нащадків Коновалець.

Докладніше про Коновальця читайте тут.

 

Сьогодні, 14 червня, ряд молодіжних організацій у Києві, запланували заходи по відзначенню ювілею Коновальця.

Ось короткий прес-реліз:

«Святкування 120 років Євгену Коновальцю у м. Києві

14 червня Україна відзначає 120 річницю від дня народження полковника Армії УНР, засновника куреня Січових Стрільців та фундатора Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця!

Оргкомітет з відзначення 120 річчя Євгена Коновальця у Києві запрошує 14 червня на 19:00 до університету ім. М.Драгоманова (м. Університет, вул. Пирогова 9). О 20.00 розпочнеться концерт біля пам’ятника Шевченку, вул.Володимирська, 60.

Відбудеться урочиста хода місцями визвольних змагань у місті Києві та концерт за участі відомих гуртів. Зокрема згадаємо А.Мельника, Є.Коновальця, Дмитра Мирона “Орлика” та інших борців за незалежність України. Вас очікують виступи відомих істориків, спілкування з учасниками визвольного руху, концерт патріотичної пісні та багато іншого!

 Xто має змогу, приходьте у вишиванках!

О 22.00 у Клубі «Культ Ра», вул.Володимирська, 4, Молодий Народний Рух організовує українську вечірку. Буде весело!

Довідка: У травні 2011 року в Києві був створений комітет з нагоди відзначення 120 років Євгену Коновальцю. До оргкомітету входять більшість активних патріотичних сил м. Києва: МНР, КУН, ОУН (д), Остання барикада, ОУН (м), Молодіжна станиця братства вояків ОУН-УПА, МНК, Батьківщина молода, Центр Національного Відродження ім. С. Бандери, Тризуб ім. С. Бандери.»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.