"Агітпоп"

26 липня 2011, 09:29
Власник сторінки
Голова Батьківщини Молодої
0
4546

Часті візити-відрядження Патріарха Кіріла до України, котрі традиційно називають «пасторськими», фактично такими ніколи і не були.

Проглядаються дві складові цих турне. По-перше, це навязлива пропаганда «Руського міра», з якою ніяк не може розпрощатися цей «кремлівській агітпроп». По-друге – усвідомлення поступової втрати контролю над українським православям з боку московської церкви, а отже намагання протидіяти цьому.

Візити Кіріла останнім часом починають нагадувати таку собі мильну оперу, яку крутять по телебаченню вже в сотий раз. Жодного інтересу в більшості громадян ці вояжі не викликають. Тому і доводиться домальовувати вірних на молебнях Кіріла за допомогою спеціальних програм компютера.

Влада надає повсюдне сприяння Кірілу, утискаючи при цьому права українських національних церков. Причина цього навіть не в тому, що Президент є вірним московській церкві. Ця влада сприймає за реальність імперсько-радянський месидж, що Білорусь, Росія і Україна - це єдина Вітчизна, а теперішні кордони – це тимчасове, неважливе. Без сумніву, такі ідеї не тільки шкодять українським національним інтересам, але і дуже далекі від здорового глузду.

Заяви Кіріла майже нічим не відрізняються від агітації т.зв. екс-Президента Криму Мєшкова. Так чому останнього влада за допомогою СБУ видворяє з території України, а Кіріла – навпаки, приймає зі всіма почестями? Ця непослідовність демонструє відсутність будь-якої державницької позиції щодо питань української національної ідентичності.

Скільки б разів Кіріл не приїздив в Україну, він не втримає українське православ’я від об’єднання в єдину помісну Церкву. Ці настрої вже опанували українським суспільством і чим далі, тим більше поширюються серед духовенства, що довів навіть останній собор УПЦ (МП).

 Ось фото, як домальовувалася паства для Кіріла у Харкові:


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.