Чаушеску, Хусейн, Каддафі, Янукович... Вирок

06 вересня 2011, 15:08
Власник сторінки
Политик, общественный деятель
0
17543

Суд добігає кінця. Не хочеться зайвий раз нагадувати про абсолютну недолугість, замовність, цинізм і відвертий юридично-процесуальний ідіотизм цього процесу, але...

Вирок лідеру опозиції Юлії Тимошенко, який Кірєєв хоче оголосити в кінці тижня, стане вироком режиму Януковича.

Сьогоднішнє засідання, в котре, підкреслоло, що адміністрація президента спішить...

Вже в п,ятницю Кірєєв може зачитати вирок Юлії Тимошенко, написаний на Банковій. Напевно хочуть дати  "по-повній". З болем, але говорю це абсолютно свідомо і спокійно, бо потрібно називати "речі своїми іменами" і прийняти це достойно. Все, що відбувається в Печерському суді - це політична розправа, яка не має нічого спільного з реальним судовим процесом. Тому, сподіваючись на краще - готуємось до найгіршого.

За останні місяці я переконався в одному: цю жінку зламати неможливо, це факт. Можна по-різному відноситись до Тимошенко як до політика, державного діяча, лідера опозиції, екс-прем,єр-міністра. Можна бути її ідеологічним противником або просто не сприймати як людину, тощо. Але мужність, нескореність, впевненість і патріотизм Юлі, не зважаючи на щоденні тортури, мають викликати повагу навіть у її ворогів.

У тому, що ЮВТ невинна, в інкримінованих їй злочинах, не сумнівається ні світ, ні Україна. Я не намагаюся бути її адвокатом, боронь Боже. Гадаю, що Сірий, Плахотюк і Сухов прекрасно справляються з цими функціями. Я просто висловлюю свою суб,єктивну точку зору на певні процеси і доношу її до вас.

Отже, вироком Тимошенко Янукович підпише свій власний вирок. І Янукович і Кірєєв, і вся їхня "шайка-лєйка", рано чи пізно, можуть опинитися на лаві підсудних. Все-одно, хоче того хунта чи ні, але Юля буде на свободі і знову очолить боротьбу з нинішньою владою. ЇЇ підтримує увесь цивілізований світ, лідери всіх європейських держав, США, Канади, Японії, Австралії і т.д. І мене дивує, як можна бути настільки недалекоглядним ?...

Янукович не сприймається у світі як лідер єдиної держави. Він є лідером кримінально-олігархічного клану, а не українського народу. Він є лідером прокурорсько-міліцейського угрупування, послугами якого користується для придушення народних настроїв, усунення політичних опонентів, та впровадження репресій. Його принцип: тюрма, або рабство. Він-диктатор, крапка. 

Але історія свідчить, що жодна диктатура не буває вічною. 

При цьому нагадаю, що усі відомі  світові диктатори, все ж таки, були особистостями. Згадайте Сталіна, Гітлера, Муссоліні, згадайте Піночета, Чаушеску,  Хусейна і Каддафі. Так, вони були страшними, жорстокими, цинічними людьми, тиранами,  "злими геніями", але ж особистостями. Сказати це про Януковича не повертається язик.

Усі їхні режими були повалені. Як склалася їхня доля відомо. Але є головна віддмінність між ними і Януковичем: на старті своєї  діяльності вони мали повну підтримку своїх власних народів (крім Піночета, там трохи інше ).

А що має Янукович ? Він має Фірташа, він має Хорошковського, Пшонку, Могильова. Він має Юру Єнакієвського і ще пару-тройку радників, що співають йому дифірамби. Але головне, що за півтора року влади він отримав невдоволення, ненависть і призріння українського народу, навіть на своїй вотчині, на Сході. Він має кишеньковий парламент з переляканими "піаністами", що виконують будь-які його забаганики, навіть ті, що суперечать здоровому глузду. І має уряд "кровосісь", що знущається над народом своїми відвертими антидержавницькими новаціями ( от і сьогодні, провели, ганебну Пенсійну реформу). Це все. Що далі ? А далі прірва ( як казав один з кандидатів в президенти). Невже він гадає, що так буде продовжуватись вічно ?

Янукович - боягуз, бо сильний і впевнений у собі державниціький діяч, не застосовує такі методи політичної боротьби як він. Янукович не сховається у Межигір,ї, Янукович не залізе у золотий унітаз, Янукович не втече на дорогому гелікоптері і не пересидить за спинами озброєних до зубів спецназівців. Його не прийме до себе жодна держава, навіть Росія, бо вже й для них очевидно, що то сором. І не дивлячись на те, що сьогодні люди, здебільшого повстають пороти влади не кухні, прийде час і  ці настрої будуть панувати на вулиці.

Рано чи пізно Януковича  здадуть ті хто сьогодні "годується з його руки", бо їх об,єднує одне, жадоба наживи, прагнення абсолютної влади. І  їх обов,язково, звично охопить синдром мімікрії, так сьогодні він охопив значну частину псевдо-демократів, колишніх "публічних патріотів", борців за правду.

Не можна всіх залякати, пересаджати, це неможливо. Не можна запроторити в автозаки і  за грати всю Україну. Одні будуть зникати, на їх місця будуть ставати інші. Україна не буде плацдармом свавілля завжди.

Ну, а щодо Тимошенко, то вона і в камері залишається незмінним лідером української опозиції. Попри бажання Банкової нав,язати інші стереотипи, реальної альтернативи Юлі сьогодні нема, і в найближчому майбутньому не буде. Це потрібно зрозуміти і прийняти. Тільки вона сьогодні здатна реально протистояти правлячій хунті.

Мені шкода, що наша ініціатива по проведенню спільної акції усіх патріотичних сил під стінами ВР не була підтримана парламенською опозицією ( окрім БЮТ, але таку акцію потрібно було проводити тільки спільно з усіма підписантами КОД). Переконаний, що це могло бути дуже знаковим дійством у день відкриття нової сесії парламенту і виступу Януковича. Тим більш, що в зал внесли і таки провели злочинну Пенсійну реформу. Але рішення прийнято, значить на те були причини. Я людина команди тому корюся, хоча й залишаюся при своєму. 

Моя позиція залишається незмінною:головним завданням української опозиції має стати відставка Януковича, розпуск ВР, розпуск Київради і призначення нових виборів. Припинення політичних репресій, звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та всіх політв,язнів.

Я радий, що ця наша пропозиція була підтримана  КОДом і 24-го серпня зачитано заяву  об,єднаної опозиції з цими вимогами. Отже,  пора переходити від слів до діла. Тобто, розпочинати реальну боротьбу з правлячим режимом. Опозиційна діяльність має бути системною, а не хаотичною.Тому потрібна чітка узгодженність, координація дій і план їх реалізації. Все інше не має жодного стосунку до захисту інтересів українського народу.

Тримайтеся, друзі ! 






Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.